Politika Güncelleme Tarihi: 5 Ara 2017 14:07

Kılıçdaroğlu: 68 kuşağından gençlerimiz Filistin'de yatıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: 68 kuşağından çok sayıda gencimiz bugün Filistin topraklarında yatmaktadır. Filistin bizim için önemlidir. Kudüs Ortadoğu'nun kilit taşıdır. Kimse oyun oynamasın.

Kılıçdaroğlu: 68 kuşağından gençlerimiz Filistin'de yatıyor

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grup toplantısını 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle Ankara Arena’da yapıyor. ‘Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’ adıyla düzenlenen toplantıda konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

KAÇACAK DELİK BULAMASINLAR: Bu haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizliği yaratanlar kaçacak delik bulamasınlar. Hakkı hukuku ve adaleti kadınların gücüyle Türkiye’ye getireceğiz, hiç endişem yok. Bugün kendimi binlerce çiçeğin arasında koşan genç bir çocuk gibi hissediyorum. Bugün burada Cumhuriyet tarihimizin en önemli toplantılarından birini yapıyoruz. Bugün önceki Genel Başkanımız Deniz Baykal’ı Almanya’ya yolcu ettik bütün dualarımız Deniz Baykal’la. Gönlü burada. O çünkü Cumhuriyet için demokrasi için mücadele etti. Şifalar diliyoruz.

68 KUŞAĞINDAN ÇOK GENCİMİZ FİLİSTİN TOPRAKLARINDA YATIYOR: İkinci önemli nokta; Kudüs. 68 kuşağından çok sayıda gencimiz bugün Filistin topraklarında yatmaktadır. Filistin bizim için önemlidir. Filistin’e yüzbinlerce kadının selamını saygısını gönderiyoruz. Sizin devlet talebinizi destekliyoruz. Kudüs Ortadoğu’nun kilit taşıdır. Kimse oyun oynamasın. Yanlış bir karar alırlarsa Ortadoğu’da kanın, gözyaşının nedeni olurlar. Filistin’i tanımalarını istiyoruz. Kimse onlara olan desteğimizi engelleyemez.

Köse: Biz kadınız, direnişin ta kendisiyiz

CHP, kadınların seçme ve seçilme haklarını elde etmesinin 83. yıldönümünde Ankara’da binlerce kadınla Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması Ankara Arena’da başladı. Program’da CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse bir konuşma yaptı. Köse konuşmasında, “Biz kadınlar isyanımızla büyüyüp, kararlılığımızla kazanacağız. Biz kadınız, direnişin ta kendisiyiz. Kadın gülüşlerimiz özgürleşinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Ekleme Tarihi: 5 Ara 2017 14:07