Politika Güncelleme Tarihi: 12 Şub 2018 14:06

Kılıçdaroğlu, CHP kurultayının ardından yeni MYK'yı açıkladı.

CHP Kurultayı’nın ardından gözler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Yönetim Kurulu (MYK)’da kimleri görevlendireceğine dönmüştü. CHP MYK belli oldu. MYK’da genel başkan yardımcılıkları 12’den 18’e çıktı.

Kılıçdaroğlu, CHP kurultayının ardından yeni MYK'yı açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun parti içinde kendisine karşı yükselen sese karşı, bazı isimleri MYK'ya almaması, kendisine rakip listeden Parti Meclisi'ne giren isimlere MYK'da yer vermesi, kurultayda yüksek oy alan isimleri tercih etmesi ancak kendisine yakın 4 ismi önemli noktalara getirerek parti içindeki dengeleri korumaya çalıştığı gözlendi.

Kııçdaroğlu, Seyit Torun, Haluk Koç, Bülent Tezcan, Akif Hamzaçebi gibi kendisine yakın 4 ismi MYK'da önemli noktalara getirerek gücünü korudu.

O İSİM PASİF GÖREVE ÇEKİLDİ

Parti tabanında Tekin Bingöl'e yönelik sert eleştiriler vardı. Bingöl, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığından, İnsan Hakları'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirildi. Böylelikle parti yönetiminde daha pasif bir konuma yerleştirildi.

Partinin en önemli koltuklarından olan Genel Sekreterliğe ise CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi getirildi. Hamzaçebi'nin adı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyordu.

Parti Meclisi'ne, Muharrem İnce'nin listesinden seçilen Tuncay Özkan'ın MYK'ya alınması dikkat çekti.

Ekleme Tarihi: 12 Şub 2018 14:06