Politika Güncelleme Tarihi: 30 Oca 2018 15:35

Kılıçdaroğlu TTB bildirisini okudu: Bunun nesi yanlış?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki CHP Grup Toplantısı'nda konuştu. CHP Lideri 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' açıklamasının ardından üyelerinin gözaltına alındığı TTB'nin bildirisini okudu. Kılıçdaroğlu, "Sanırsınız ki bildiri iktidar partisini en ağır şekilde eleştiren bildiri" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu TTB bildirisini okudu: Bunun nesi yanlış?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP liderinin gündeminde sabah saatlerinde TTB’ye yapılan operasyon vardı.

‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ açıklaması nedeniyle Türk Tabipler Birliği (TTB) yöneticileri bu sabah gözaltına alındı. TTB Genel Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel’in de bulunduğu 11 doktorun evine sabahın erken saatlerinde polis baskınları yapıldı. Operasyonlara tepki gösteren Kılıçdaroğlu TTB’nin bildirisini okudu ve “Siz, doktorun düşüncesini açıklamasına tahammül edemiyorsunuz, bu doğru değil. Umarım hükümet bütün bunlardan ders çıkarmış olur” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle; 

SANIRSINIZ Kİ BİLDİRİ İKTİDAR PARTİSİNİ EN AĞIR ELEŞTİREN BİLDİRİ: Türkiye’nin gündemi o kadar hızlı değişiyor ki, emin olun yarın sabah ne olacağını kimse bilmiyor. Başka bir ülke de yok. Bir endişe, bir yılgınlık, bir karabulut gibi toplumun üstüne konmak istiyor. Bu sabah da bir baktık, TTB Merkez Konseyi’ne polis operasyon yapmış. Gözaltıa almalar, mahkemeye çıkarmalar. Yazı yazarsınz gelir, bu insanlar kaçacak değil. Sanırsınız ki bildiri iktidar partisini en ağır şekilde eleştiren bildiri.

Okuyorum; “Biz hekimler uyarıyoruz. savaş doğada ve insanda tahribat yapan, insan eli ile yaratılan bir halk sağlığı sorunudur”. Doğru mu? Doğru. Hangi savaş doğada ve insanda tahribat yapmadı. Her savaş insani dram getiriyor. Gözümüzün önünde Suriye var. 3.5 milyon mülteci var Türkiye’de. 30 milyar dolar harcadıklarını söylediler, 3 milyar dolar bile harcamadılar. Suriyeli çocukların nasıl dilendiklerini de biliyoruz. Bu dramı yaratan savaş değil mi? Niye alınıyorsunuz? “Yaşatmaya ant içmiş mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın birincil görevi olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz”. Doğru. Aklı başında hangi insan hayatı savunmaz. Bunlar da bunu söylüyorlar. “Savaşla baş etmenin yolu adil, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmak”. Özgürlükten ve barışçıl dünya yaratmaktan kim rahatsız olabilir. “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” demişler. Sen misin bunu diyen. Gözaltına alındılar. Bu tür davranışlar, sizin yaptığınız ve toplumun tümünün desteklediği Afrin operasyonuna gölge düşürür. “Bir yerde bir hata yapıyoruz, bu hatayı kimse görmesin” diye. Neden yapıyorsunuz bunu? İnsanlar düşüncelerini özgürce ifade edebilirler. Bütün dünyanın ilgisini farklı bir noktaya çektik. Doktorların üzerine gidiyorlar. Asker bile dağda, terör örgütü mensubunu yaralı yakaladığında, alıyor hastaneye götürülüyor. Bu ordunun saygınlığı açısından çok ama çok önemlidir. Siz, doktorun düşüncesini açıklamasına tahammül edemiyorsunuz, bu doğru değil. Umarım hükümet bütün bunlardan ders çıkarmış olur.

AFRİN’İN ÖSO’YLA ANILMASI RAHATSIZLIK YARATIYOR: Daha önce pek çok çevrede ifade ettim. Türkiye bulunduğu coğrafya itibarıyla çok stratejik bir bölgede. Bu bölgede Türkiye’nin bütün bölgeye örnek olabilecek demokratik atılımları atması, bölgeye örnek olması bizim dünyada saygınlık kazanması için çok önemlidir. Elbette hiçbir ülke teröre açıkça destek vermez, sonlandırmak ister. İnsan haklarına evet, demokrasiye evet, teröre hep beraber hayır demek zorundayız. Bizim Afrin’e yapılan operasyona desteğimiz tamdır ama ÖSO ile paralel anılması rahatsızlık yaratıyor. Giden bizim ordumuz, neredeyse bunu ÖSO’nun kahramanlığına bağlayacağız. Ordunun kahramanlığını, haysiyetini korumak her vatandaşın en temel görevidir. Ayırca, Mehmetçik kanı ile oy devşirmeye çalışmak da büyük bir ahlaksızlıktır.

Ekleme Tarihi: 30 Oca 2018 15:35