Politika Güncelleme Tarihi: 6 Eyl 2017 01:19

Meral Akşener AK Parti'den ne kadar oy alabilir?

Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni partinin genel merkezi tutuldu, parti tüzüğü ve programı tamamlanmak üzere. Ekim ayı sonuna doğru resmi kuruluşu tamamlanacak partinin sağ-muhafazakâr seçmene hitap etmesi bekleniyor.

Meral Akşener AK Parti'den ne kadar oy alabilir?

Önümüzdeki günlerde DYP, ANAP kökenli eski bakanlar düzeyinde katılım bekleniyor. Kurucular yapılan ilk anket sonuçlarından da memnun. AK Parti’den en az yüzde 10 oy alınacağı hesapları yapılıyor.

MHP tabanından da gelecek oylarla yeni oluşumun daha parti kurulmadan yüzde 16-17’yi gördüğü konuşuluyor.

Yeni partinin iddialı yaklaşımı en çok oy almayı hedeflediği AK Parti’nin yakın takibinde. Şimdilik durum sakin ama kurucular partinin ete kemiğe bürünmesiyle birlikte yaşanacakları, “Ateş altında olacağız” sözleriyle dile getiriyor.

Kulislerde 'bir dizi operasyon ile karşı karşıya kalınacağı' da konuşuluyor. Bu nedenle adımlar çok temkinli atılıyor.

CHP'YE SAADET KAPISI NASIL AÇILDI?

CHP öncülüğünde yapılan Adalet Kurultayı’na İslamcı kesimden birçok isim davet edildi. Ertuğrul Yalçınbayır, Abdüllatif Şener, Fatma Bostan Ünsal, Cihangir İslam, İhsan Eliaçık, Levent Gültekin ana panellerde konuşmacı olarak yer alan isimlerdi.

Bir kısmı bir zamanlar AK Parti’de önemli görevler üstlenmiş bu isimlerin yanı sıra ana panellerdeki “Milli Görüş” kökenli akademisyenler de dikkat çekti. Saadet Partisi’nde yöneticilik yapmış olan Prof. Dr. Mete Gündoğan ve Prof. Dr. İbrahim Halil Sugözü aynı panelde ‘İslam Ekonomisi’ni, bir anlamda Necmettin Erbakan’ın, siyasette yakın döneme damga vuran ‘Adil Düzen’ini anlattı.

Milli Görüş hareketinin gazetesi olarak nitelendirilen Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ise medya ana panelinde konuşmacıydı.bu isimler Saadet Partisi ile kurulan “arka kapı diplomasisi” üzerinden belirlendi.

KONGRE YILI OLACAK

Gözler AK Parti kongre sürecinde ama Meclis’te grubu bulunan 4 siyasi partide de kongre heyecanı var. Kongre sürecine en erken giren MHP Mart 2018’de büyük kongre yapacak.

Yıl sonunda il kongrelerini bitirecek CHP’de ise Ocak-Şubat 2018'de kongre bekleniyor. AK Parti kongresi için de önümüzdeki ilkbahar konuşuluyor.

HDP de kasım ortasına kadar il kongrelerini tamamlayacak ama şimdilik 2018 içinde bir kongre düşünmüyor.

Bu durumda 2018, HDP hariç Meclis’te grubu bulunan 3 siyasi parti için de kongre yılı olacak.

3 parti de 2019 Kasım seçimlerine tüm kadrolarını yenileyerek girmiş olacak.

Ekleme Tarihi: 6 Eyl 2017 01:19