Politika Güncelleme Tarihi: 29 Ara 2017 17:42

Meral Akşener: O füzeleri nerede kullanacaksınız kardeş?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rusya'dan alınacak S-400 füze savunma sistemiyle ilgili konuştu. Akşener, "Rusya'dan S-400'ler alıyorsunuz. O füzeleri nerede kullanacaksınız kardeş? Senin F-16'ların onları tanımıyor. Onlar, F-16'ları düşman uçağı olarak görüyor. Koyacaksın bir depoya çürüyecekler" dedi.

Meral Akşener: O füzeleri nerede kullanacaksınız kardeş?

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il binasının açılışı için Kırklareli’ye gitti. Akşener, Cumhuriyet Caddesi’nde toplananlara seslendi. Ziyaret ettiği yerlerde en büyük sorunun genç işsizliği olduğunu belirten Akşener, “4 yıllık üniversite mezunları çocukların, atanamayan öğretmenlerin, taşeron işçilerin, sorunları her yerde birinci problem olarak ortaya çıktı” diye konuştu.

Şeker pancarı üretimine kota konulduğu için Alpullu Şeker Fabrikası’nın tam kapasite çalışmadığını belirten Akşener, “Tarımda kendi kendine yeten ülkelerden biriydik. Bugün buğdayı Rusya’dan, mercimeği Kanada’dan, mısırı Amerika çiftçisinden satın alan, çiftçinin cebine bir miktar koyup ‘ekme, biçme kardeşim’ diye bir idari mantıkla, bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız” dedi.

‘O FÜZELERİ NEREDE KULLANACAKSINIZ KARDEŞ?’

Hükümetin dış politikasını eleştiren Meral Akşener, “Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Elinde megafonla bağırarak, çağırarak, dış politika yapılmaz kardeşim. Rusya’dan S-400’ler alıyorsunuz, yahu sizin uçaklarınızı onlar tanımıyor. O füzeleri nerede kullanacaksınız kardeş? Senin F-16’ların onları tanımıyor, onlar F-16’ları düşman uçağı olarak görüyor. Koyacaksın bir depoya çürüyecekler” ifadelerini kullandı.

‘CİNSİYETİMİ VE YAŞIMI AVANTAJ OLARAK GÖRÜYORUM’

İYİ Parti binasının açılışını yapan Meral Akşener, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Sayın Erdoğan, bugüne kadar tek kale maç yaptı” diyen Akşener, “Yani erkek siyasetçiler var karşısında. Canı istedi ‘Şerefsiz’ dedi. Canı istedi ‘FETÖ’cü’ dedi. Böyle bir sitem var ve asla buradaki insanlar en sert sesleriyle cevap verseler de bunlar duyulmadı. Şimdi bu psikolojik harekat, şimdi karşısında 61 yaşında bir kadın var. Ben cinsiyetimi ve yaşımı avantaj olarak önemli görüyorum” şeklinde konuştu. 

Ekleme Tarihi: 29 Ara 2017 17:42