Politika Güncelleme Tarihi: 1 Şub 2018 16:18

Meral Akşener: ÖSO bizim açımızdan şimdilik 'dost unsur'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuvayi Milliye çıkışı hakkında yorumda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "ÖSO ile ilgili olarak Türkiye'yi yönetenlerin yapacağı tanım 'dost unsurlar' olmalıdır" dedi.

Meral Akşener: ÖSO bizim açımızdan şimdilik 'dost unsur'

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'yle Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda yer alan Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO)  tanımlarken yaptığı Kuvayi Milliye çıkışını değerlendirdi.

"Kuvayi Milliye, yani bu tür tanımlamalara, tariflere gerek yok, ihtiyaç yok" diyen Akşener, "ÖSO ile ilgili olarak Türkiye'yi yönetenlerin yapacağı tanım 'dost unsurlar' olmalıdır. Dolayısıyla birlikte bir yol yürünüyor, bu yolun nasıl yüründüğü, onların içinde kim var kim yok resmi bilgilerimiz yok bizim. Ama ordumuz bir müdahale için yolda. Mehmetçiğimiz büyük bir kahramanlık gösteriyor. Dolayısıyla bu harekâtın kalkıp da işte İstiklal Savaşındaki milli mücadele ruhu, Kuvayi Milliye ile yan yana getirilmesini bire bir durum dururken tekrar bir kavga çıkarma hali olarak görüyorum. Evet ÖSO bizim açımızdan şimdilik tanımı ile 'dost unsurlardır'. Burada bırakmak lazım" ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi: 1 Şub 2018 16:18