Politika Güncelleme Tarihi: 29 Eyl 2017 00:07

Mevlüt Uysal seçimi kazandı devir teslime Kadir Topbaş gelmedi

Kadir Topbaş'ın istifasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Mevlüt Uysal, görevi devraldı. Topbaş'ın törene katılmaması dikkat çekti. İBB başkanlığı koltuğuna seçilen Mevlüt Uysal'ın ilk yorumu bu sözler oldu.

Mevlüt Uysal seçimi kazandı devir teslime Kadir Topbaş gelmedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki seçimin üçüncü turunda kullanılan 308 oyun 179'unu alan Mevlüt Uysal,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldı.

İBB'nin Yeni Başkanı Mevlüt Uysal'dan İlk Açıklama: Onurlu ve Mesuliyetli Bir Görev

Kadir Topbaş'tan boşalan İBB başkanlığı koltuğuna seçilen Mevlüt Uysal, "Bu başkanlık benim için onurlu olduğu kadar da mesuliyetli bir görev, layık olmaya çalışacağım" dedi.

İstanbul'un yeni belediye başkanı belli oldu.  Kadir Topbaş'ın yerine seçilen  Mevlüt Uysal, ilk açıklamasını yaptı.

YENİ  İBB BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Seçim sonucunun  İstanbul ve  Türkiye adına hayırlı olmasını dileyen  Uysalsözlerine şöyle devam etti:

"ONURLU OLDUĞU KADAR MESULİYETLİ BİR GÖREV"

Bu seçimde şahsımı Büyükşehir Belediye Başkanı yaptınız. Ülkemiz adına,  İstanbul adına hayırlı olsun diyorum. Tabi şahsım adına da hayırlısı olsun diyorum. Bu başkanlık benim için onurlu olduğu kadar da mesuliyetli bir görev. Bu onurlu göreve layık olmaya çalışacağım. İnşallah İstanbullu'lar bizleri seçerken oy verdiler.

"İNŞALLAH İSTANBULLULARA MAHÇUP OLMAYIZ"

Şahsım adına, inşallah İstanbullu'lara mahçup olmayız diyorum. Başta aday gösterilmem de teşkilatımız canı gönülden teşekkür ediyorum. Yine genel başkanımız,  Türkiye Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan 1994 ylında  İstanbul Belediye Başkanı olarak bir çığır açtı. Eğer şu anda  İstanbul'a gelenler güzel bir  İstanbul'dan bahsediyorsa onun eseridir. Kendisine şükranlarımı sunuyorum.

KADİR TOPBAŞ, DEVİR-TESLİM TÖRENİNE KATILMADI

Mevlüt  Uysal seçimin ardından,  İBB 1. Başkan Vekili  Ahmet Selamet'den görevi devraldı. Görev teslimi basına kapalı olarak gerçekleşti. Daha soran  Mevlüt Uysaltebrikleri kabul etti. Devir teslim töreninde gözler eski başkan  Kadir Topbaş'ı aradı ancak Topbaş'ın törene katılmadığı ortaya çıktı.

Kadir Topbaş, Yeni İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ı Sosyal Medyadan Tebrik Etti

Devir teslim törenine katılmayan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Mevlüt Uysal'ı sosyal medyadan paylaştığı mesajla tebrik etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi tamamlandı ancak gözler Topbaş'a çevrildi. Topbaş, devir-teslim törenine katılmazken yeni başkanı da sosyal medyadan tebrik etmekle yetindi.

"MEVLÜT UYSAL KARDEŞİMİ TEBRİK EDERİM"

Kadir Topbaş, İBB'den istifasının ardından İBB Meclisi'nde yapılan seçimde 3'üncü turda yapılan seçim ile yeni başkan olan Mevlüt Uysal'ı sosyal medya üzerinden attığı tweet ile tebrik etti. Topbaş, paylaştığı mesajda, " İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Sn. Mevlüt Uysal kardeşimi tebrik eder, yeni görevinde başarılar dilerim" dedi.

Kadir Topbaş'ın sosyal medyadan paylaştığı mesaj:

Ekleme Tarihi: 29 Eyl 2017 00:07