Politika Güncelleme Tarihi: 18 Oca 2018 00:44

MGK'den OHAL'in uzatılması için tavsiye kararı

Beştepe'de gerçekleştirilen MGK toplantısı bitti. Yazılı açıklamada, "Türkiye'nin, sınırlarının hemen yanı başında bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği belirtilmiştir" denildi. Toplantıda, OHAL'in uzatılması yönünde tavsiye kararı alındı.

MGK'den OHAL'in uzatılması için tavsiye kararı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı. Yaklaşık 4.5 saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı. Toplantıda, hükümete OHAL’in uzatılması için tavsiyede bulunulması kararı alındı.

5 maddelik açıklamada, isim verilmeden ABD’ye tepki gösterildi. Açıklamada, “Terör örgütlerinin ülkemize yönelik açık tehdidi söz konusu iken, NATO çatısı altında ve ikili ilişkilerimizde müttefikimiz olan bir devletin, güvenliğimizi dikkate almadan teröristleri ortak ilan edip silahlandırması üzüntüyle karşılanmıştır. Türkiye’nin, sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulmasına ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir” denildi.

Suriye’ye askeri harekat yapılacağının sinyali de verildi. Açıklamada, “Sınır emniyetimizi tahkim etmenin yanı sıra vatandaşlarımız ile bölge halkının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ilk aşamada Suriye’nin batısından ülkemize yöneltilen tehditlerin bertaraf edilmesi için gereken adımların derhal ve kararlılıkla atılacağı vurgulanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

‘YPG’YE VERİLEN SİLAHLAR TOPLANMALI’

IŞİD’le mücadelenin fiili olarak tamamlandığı belirtilen açıklamada, “PKK/PYD-YPG terör örgütüne verilen silah, araç ve gereçlerin, gecikmeksizin toplanması gerektiği kuvvetle vurgulanmıştır” denildi.

‘OHAL UZATILMALI’

OHAL’in uzatılması konusunda hükümete tavsiye kararı alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Terör örgütleriyle mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan OHAL değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere hükümete OHAL’in uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır” denildi.

Ekleme Tarihi: 18 Oca 2018 00:44