Politika Güncelleme Tarihi: 15 Kas 2017 12:30

'MHP 2019'da aday çıkarmayacak'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tesisi için 2019’da AK Parti ile sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadeleyi sürdürecekleri açıklamasına CHP ve HDP’den yanıt geldi.

'MHP 2019'da aday çıkarmayacak'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "2019'da AK Parti'yle yan yanayız" açıklamasına muhalefetten yanıt geldi. CHP’li Seyit Torun “Partinin amblemini değiştirsin, kapısını kapatsın AKP’ye katılsın” derken; Gürsel Tekin “Büyük olasılıkla MHP aday çıkarmayacak” yorumunda bulundu. Türkiye’nin bugün geldiği noktada MHP desteğine dikkat çeken HDP’li Filiz Kerestecioğlu ise “Hayırlı olsun. Bundan sonrası için de esenlikler dileriz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, hiçbir siyasi partiyle CHP’nin birlikteliği olmadığını belirterek şunları söyledi: “Biz kurumsal yapısı bulunan, 94 yıllık bir geleneği olan siyasi partiyiz. Bu ülkenin çıkarları için mücadele ediyoruz. Bunun dışında hiçbir siyasi partiyle en ufak bir birlikteliğimiz yok. Ama bir doğru varsa ve bu doğruyu başka bir siyasi parti söylüyorsa, ‘ben söylemiyorum’ gibi bir durum olmaz. O (Bahçeli) çoktan teslim oldu zaten. Şu anda malumun ilanını yapıyor. Bir muhalefet partisi gibi davranmıyor. AKP’nin tüm önerilerine ‘evet’ diyor. Bu durumda neden muhalefet? Gitsin, hiç masraf da etmesin, genel merkezin masraflarına şuna buna katlanmasın. Gitsin AKP’ye katılsın orada siyaset yapsın.”

‘BU AÇIKLAMA, BEN ARTIK AKP’LİYİM DEMEK’

Bir muhalefet partisinin “2019’a kadar beraberiz yan yanayız” sözünü söyleyemeyeceğini belirten Torun “Bu demektir ki ben Adalet ve Kalkınma Partiliyim artık. O zaman bunu kabul ediyorsa partinin amblemini de kapısını da kapatsın orada siyaset yapsın” eleştirisinde bulundu.

‘AÇIK MESAJ’

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise MHP liderinin bu sözleriyle 2019 için aday olmayacağının mesajı verdiği görüşünde. Tekin, “MHP’nin çok bilinen bir sloganı vardır. Devletin başına Devlet gelecek. Biz bir siyasi parti genel başkanının kendisinin aday olmasını bekleriz. Ama görüyoruz ki büyük olasılıkla MHP aday çıkarmayacak” dedi.

HDP’DEN MHP’YE ESENLİKLER MESAJI

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da, Bahçeli’nin destek açıklamasının yeni olmadığını belirterek “Esenlikler” diledi. Kerestecioğlu, “Aslında o blok içinde uzunca bir yol izlediler. Yeni bir yol başlangıcı değil. 7 Haziran sonrasından başlayarak ülkenin bu hale gelmesinde o birlikte yürüdükleri yolun ve onların verdiği desteğin çok büyük payı var. Gerçekten hayırlı olsun. Bundan sonrası için de esenlikler dileriz” dedi.

BAHÇELİ NE DEDİ?

Bahçeli partisinin grup toplantısında, 2019’a kadar geçecek süreç için şunları söylemişti: “Şayet önümüzdeki siyasal süreçte bloklaşma sertleşir, cepheleşme kesinleşirse, CHP yanına HDP ve diğer yedeklerini alıp 16 Nisan’ın rövanşını almak için çalışmalarına hız verirse MHP buna duyarsız ve tepkisiz kalmayacaktır. Bu bloklaşmaya cevaben, 15 temmuzdan beri süregelen tutarlı ve kararlı duruşumuz korunacak, siyasi pozisyonumuz tartışmasız muhafaza edilecektir. Bu durum karşısında partimiz, 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan Halkoylaması şuurunun gereği olarak Adalet ve Kalkınma Partisiyle Cumhurbaşkanı hükümet etme sistemini 2019’da tam manasıyla tesis etmek maksadıyla, sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadeleyi sürdürecektir.”

Ekleme Tarihi: 15 Kas 2017 12:30