Politika Güncelleme Tarihi: 12 Oca 2018 00:15

Öztürk Yılmaz'dan Çavuşoğlu'na: Herkes haddini bilecek

CHP'li Öztürk Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla yaşanan Musul tartışmasını değerlendirdi. "Bir devlet adamına yakışacak üslup değildi" diyen Yılmaz, "Buralara yüzümüzün akı ile geldik. Musul'da 101 gün esaret yaşamışız bu vatan için. Herkes haddini bilecek" diye konuştu.

Öztürk Yılmaz'dan Çavuşoğlu'na: Herkes haddini bilecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaşadığı Musul tartışmasıyla ilgili konuştu. Bir soru üzerine Yılmaz, “Bir devlet adamına yakışacak üslup değildi. Sinirlendi, hakaretler etti. Buralara kimsenin yardımı ile gelmedik. Yüzümüzün akı ile geldik. Musul’da 101 gün esaret yaşamışız bu vatan için. Herkes haddini bilecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri ile kahvaltıda bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger Büyükelçilerle yapılan kahvaltılı toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

‘HÜKÜMETİN SURİYE POLİTİKASI İFLAS ETMİŞTİR’

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi. “Hükümetin Suriye politikası tamamen iflas etmiştir” diyen Yılmaz, “Suriye politikasında hükümetin bir çıkış stratejisi bulunmamaktadır. Bir başarısı ise söz konusu değildir” diye konuştu.

Çatışmasızlık bölgeleriyle ilgili anlaşmaya değinen Yılmaz, “İdlib’te olan şudur: Halep’ten kaçıp gelen cihatçı, radikal gruplar geldi o bölgeye. Çatışmazlık anlaşması ile Türkiye, İdlib’te bu grupları hamiliğine soyundu. Yani garantör ülke. Kimi garanti ediyoruz biz? 20-25 bin elinde silah olan grupları garanti ediyoruz. Bu İdlib’i alıp ne yapacağız? Suriye politikasında bir yanlış ile yüzleştiğimizi kabul etmemiz lazım” dedi.

‘HÜKÜMETİN, RUSYA VE İRAN’LA HAREKET ETMESİ ÇELİŞKİDİR’

Öztürk Yılmaz, hükümetin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı destekleyen Rusya ve İran’la anlaşmasını çelişki olarak değerlendirdi. Yılmaz, şunları söyledi:

“Hükümet arazide Esad’ı istemiyor. Esad’tan nefret ediyor ama Esad’ı seven onunla çözüm düşünen Rusya ve İran ile hareket ediyor. Bu bir çelişkidir. Suriye politikasının bir çıkmazda olduğunu artık anlamamız lazım. Suriye bir vahşet yaşıyor. Ülkede 12-13 milyon insan yer değiştirdi. 6 milyona yakın insan mülteci oldu. 3 buçuk milyona yakın Türkiye’de mülteci var. 30 milyar dolar para harcanmış. Hala beylik laflar ile geçiştiriliyor.”

‘BURALARA KİMSENİN YARDIMI İLE GELMEDİK’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile arasında yaşanan Musul gerginliğine ilişkin bir soru üzerine Öztürk Yılmaz, “Bir devlet adamına yakışacak üslup değildi. Sinirlendi, hakaretler etti. Bunun üzerine de cevabını verdik. Bize kimse hakaret edemez. Hakkı da haddi de yok. Buralara kimsenin yardımı ile gelmedik. Yüzümüzün akı ile geldik. Birilerine yağ çekmiyoruz. Musul’da 101 gün esaret yaşamışız bu vatan için. Eşimiz ailemiz perişan olmuş. Herkes haddini bilecek” diye konuştu.

Ekleme Tarihi: 12 Oca 2018 00:15