Politika Güncelleme Tarihi: 28 Ara 2017 20:29

Saadet Partisi yöneticisi Mustafa Yaman cezaevinden çıktı

Telefonuna iradesi dışında ByLock yüklendiği belirlenen Saadet Partisi yöneticisi Mustafa Yaman, tahliye edildi. Cezaevinden çıkarken açıklama yapan Yaman, "Büyük bir kumpasla karşı karşıyayız. Maalesef şeytani zeka ile tasarlanmış bir şey" dedi.

Saadet Partisi yöneticisi Mustafa Yaman cezaevinden çıktı

 FETÖ davasında tutuklu olarak yargılanan Saadet Partisi (SP) yöneticisi Mustafa Yaman hakkında tahliye kararı verildi. Kararın ardında Yaman, cezaevinden çıktı.

Şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddiasıyla tutuklanan SP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Yaman’ın yargılandığı dava bugün görüldü. Mahkemeye sunulan yeni listede, ByLock’un Yaman’ın telefonuna, haberi olmadan yüklendiği belirtildi. Mahkeme heyeti, Yaman’ın tahliyesine karar verdi.

‘ADALETİ ARAMAYAN İNSAN YOK’

Kararından ardından, Metris Cezaevi’nde bulunan Yaman, tahliye edildi. Yaman, Saadet Partililer tarafından karşılandı. Cezaevi önünde açıklama yapan Mustafa Yaman, “Hepimizin arayışı adalet. Türkiye’de adaleti aramayan bir insan yok. İlk bulanımız haber versin. İnşallah hep beraber ulaşacağız. Adalete hasreti en fazla böyle mağduriyet yaşayan hissediyor. Gerçekten büyük bir problemmiş, bunu gördük. Ben avukatım. Zaten adaleti arıyorduk ama bundan sonra daha gayretli aramaya çalışacağım. Demek ki eksik aramışız” dedi.

‘ŞEYTANİ ZEKA İLE TASARLANMIŞ BİR ŞEY’

Kendisi başka mağdurların olduğunu söyleyen Yaman, “11 bin kişi olduğu söyleniyor. Bu konuda arkadaşlar çalışıyor. Büyük bir kumpasla karşı karşıyayız. Maalesef şeytani zeka ile tasarlanmış bir şey. Bu bakımdan mağdur olanlara ayrıca geçmiş olsun diyorum. Ülkemiz geriye dönüp, baktığında bunları acı ile hatırlayacak” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, kendisini cezaevinde ziyaret ederek, moral verdiğini söyleyen Yaman, “Temel bey beni burada ziyaret etti. O gün hayatımın en güzel günlerinden biriydi. Aynı mağduriyetleri kendisinin de yaşadığını söyledi. Aradan on yıllar geçmiş. Sıra bizdeymiş demek ki. İnşallah çocuklarımıza bu mirası bırakmayız” dedi.

Mustafa Yaman ve beraberindekiler, cezaevi önünden ayrılarak Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na geçti. 

Ekleme Tarihi: 28 Ara 2017 20:29