Politika Güncelleme Tarihi: 16 Mar 2017 13:54

Tanrıkulu MHP tabanıyla ilgili iddialara cevap verdi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, parti tabanında referandumda ’hayır’ diyenlerin çoğunlukta olduğu iddiasının doğru olmadığını, bunun algı yönetimi çabası olduğunu söyledi.

Tanrıkulu MHP tabanıyla ilgili iddialara cevap verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’la birlikte referandum süreciyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Referandumda verecekleri ’Evet’ oyunun gerekçelerini açıklayan Tanrıkulu, konunun daha iyi anlaşılması için İzmir’deki meslek ve sivil toplum kuruluşları ile medya organlarını ziyaret edeceklerini söyledi.

 Tanrıkulu, “10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmiştir. İlk kez bir Cumhurbaşkanı milletimiz tarafından doğrudan doğruya seçilmiş, yeni ve karmaşık bir dönemin rotası da çizilmiştir. O tarihten sonra; bir yanda milletten direkt yetki alan bir iktidar partisi ve başbakan, diğer yanda yine milletin doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin ikili siyasi ve yönetim yapısını ortaya çıkarmıştır. Diğer yandan siyasetin kulvarı 15 Temmuzla birlikte değişmiş, siyasi aktör ve kurumların hanesine yeni ve ertelenemez mükellefiyetler doğurmuştur.

Bizim için parti olarak 15 Temmuz darbe teşebbüsü milattır; tavrımız, tarzımız, siyasetimizin üslup ve mesajları bu ihanetin öncesi ve sonrasıyla elbette aynı olması beklenmemelidir. Çünkü 15 Temmuz’da görülmüştür ki vatan, devlet ve istiklal kaybı an meselesidir. İşgalin eşiğinden dönülmüştür. Devletin süratle anayasal yörüngeye çekilmesi, hukukun üstünlüğünün hakim kılınması, devlet-millet uyumunun temin ve tahkim edilmesi hepimizin millî görevidir” diyerek darbe teşebbüsü sonrası tavırlarında meydana gelen değişimin darbeden öncekiyle aynı olamayacağını vurguladı.

“İZMİR’DE YAPACAĞIMIZ ZİYARETLERDE NEDEN ’EVET’ DEDİĞİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak ’Evet’ diyeceklerini aktaran Tanrıkulu, “16 Nisan’da gerçekleştirilecek halk oylaması için, Milliyetçi Hareket Partisi olarak milletimizin büyük bir oranda ‘evet’ cephesinde yer almasını sağlamak adına sistem hakkında gerçek ve doğru bilgilendirmeyi yapmaktayız. Bu kapsamda, birçok ilimizde genişletilmiş bilgilendirme toplantıları düzenleyerek, milletimizin saptırılmamış, yalın doğruları öğrenmesini sağlıyoruz. Diğer yandan Sayın Genel Başkanımız da 10 ili kapsayan miting programları düzenlemiştir.

Bizler de İzmir’de il yönetimimiz ile birlikte bu haftaki çalışmalarımızda; İzmir’deki meslek ve sivil toplum kuruluşları ile medya organlarımızı ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretlerimizde parti olarak anayasa değişikliğine neden ‘evet’ dediğimizi ayrıntılı bir şekilde aktaracağız. Türkiye 16 Nisan’da ‘evet’ dediği takdirde; artık hukuken sorumlu bir Cumhurbaşkanlığı sistemi hayata geçmiş olacaktır.

Türkiye 16 Nisan’da ‘evet’ dediği takdirde; kriz ve kavgalara yol açan çift başlı yönetimden, iddia edildiği gibi tek adam yönetimine değil, kuvvetler ayrılığı prensibine tam olarak kavuşmuş TBMM denetiminde bir yönetime sahip olacaktır. Türkiye 16 Nisan’da ‘evet’ dediği takdirde; TBMM’nin yeni hükumet sisteminde devletin en güçlü organı olma konumu daha da güçlenecektir. Kısacası; milletin karşısında artık hukuken sorumsuz ancak fiilen anayasayı zorlayan bir Cumhurbaşkanlığı olmayacaktır. Aldığı her kararda milletimize karşı hukuken sorumlu bir Cumhurbaşkanlığı olacaktır” dedi.

“ANKETLERİN YÜZDE 99’U ALGI YÖNETMEYE YÖNELİK”

MHP tabanında referandumda ’Hayır’ diyenlerin çoğunlukta olduğunu söyleyen kesimin algı yönettiğini savunan Tanrıkulu, MHP tabanı diye bir şeyin olmadığını, kendilerinde taban yerine MHP’ye gönül vermiş vatandaşların olduğunu söyledi. Referandum ile ilgili yapılan anketlerin yüzde 99’unun algı yönetmeye yönelik olduğunu savunan Tarıkulu, “Anketleri elbette namusuyla yapanlar var. Onlara saygımız sonsuz. Diğerleri sürecin başından itibaren her seçim döneminde farklı anketler yapıyor. Seçmen iradesini yönlendirmeye yönelik.

Bence ve partimizce anketten ziyade sandıktan çıkan sonuç en değerli iradedir. Birçok ankette seçmen iradesinin zıddını artı eksi yüzde 5 sapma yaşanmıştır. Kamuoyunda çok söylenen öne çıkartılmaya çalışan kişilerin MHP’nin mensubuymuş gibi algı yönetilmesine karşıyım. Sonucun 16 Nisan akşamı Türk Milleti tarafından tarihi damga olacağını düşünüyorum" dedi.

(Abdülaziz Baydilli - Sinan Yeniçeri / İHA)

Ekleme Tarihi: 16 Mar 2017 13:54