Politika Güncelleme Tarihi: 20 May 2017 03:21

Temel Karamollaoğlu "seçim olacak" dedi tarih verdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, erken seçim olacağını iddia etti tarih verdi.

Temel Karamollaoğlu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bu sene sonunda büyük ihtimalle seçim olacak" dedi.

Karamollaoğlu, partisinin il başkanları ve il müfettişleri toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi toplantısındaki OHAL ile ilgili ifadelerini anımsatarak, "Ne şikayetiniz var olur mu? Elbette şikayet var." ifadesini kullandı.

15 Temmuz'daki darbe kalkışmasının sonuna kadar üzerine gidilmesinden yana olduklarının altını çizen Karamollaoğlu, ancak masum insanların da bu hengamenin içinde haklarından mahrum kaldığını, OHAL'den dolayı kimsenin hakkını arayamadığını savundu. Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Ayaklanmaya kalkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sarsmak isteyen, kendi milletine silah çekenlerin cezalandırılmasını sonuna kadar savunuruz. Ama bir kişi olsa masum bir insanın ceza görmesine razı olamayız. Ne yapalım o kadar derin bir işki bir türlü 8 aydır çözemedik. O zaman da bu becerisizlik olur. Kusura bakmayın, vatandaş hakkını arayamıyorsa bunun ne kadar devam edeceği belli değilse 'o ülkede adalet vardır' denilebilir mi? Biz bunu söyledik diye FETÖ'cü, Amerikancı olacağız. Yok, biz onların karşısına adalet çerçevesi içerisinde gidilmesi gerektiğine inanıyoruz. Memleketimizde huzur istiyoruz. Huzur adaletin kamil manada sağlanmasıyla tecelli eder."

Karamollaoğlu, seçimin erkene alınacağını iddia ederek, "Manzara o ki, bu iş kolay düzelmeyecek. Bundan dolayı da seçimin erkene alınması gerekiyor. Hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz. Bu sene sonunda büyük ihtimalle seçim olacak. Bugünden itibaren sonbaharda seçim olacakmış gibi hazırlıklarımızı yapmaya başlamalıyız." diye konuştu.

Türkiye'nin geleceğinin Saadet Partisi'nde olduğunu iddia eden Temel Karamollaoğlu, partilerinin, meseleleri bütün olarak ele alan, kamplaştırmayan, yatırımlara dar bir noktadan bakmayan bir parti olduğunu söyledi. Karamollaoğlu, "Herkes, solcusu, sağcısı, ilericisi, gericisi, 'Saadet Partisi Türk siyasetinde etkili olmadan bugün içine sürüklendiğimiz problemlerin üstesinden gelmemiz mümkün değil' diyor" dedi.

Ekleme Tarihi: 20 May 2017 03:21