Politika Güncelleme Tarihi: 9 Ağu 2017 11:27

Tutuklu HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'den bomba itiraf

6-8 Ekim Kobani olaylarında HDP MYK'sının yaptığı sokağa çıkma çağrısı nedeniyle tutuklu yargılanan HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ifadesinde bomba itiraflarda bulundu.

Tutuklu HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'den bomba itiraf

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 6- 8 Ekim Kobani olayları öncesinde HDP MYK'sının yaptığı sokağa çıkma çağrısına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 31 Ocak günü tutuklanan parti sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in 'Terör örgütü üyesi olmak', 'Suç işlemeye alenen tahrik' ve 'Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma' suçundan 11 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya Ayhan Bilgen, Silivri Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katıldı.

MAHKEME REDDETTİ

Duruşmayı HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, milletvekilleri İmam Taşçıer, Feleknas Uca, Mahmut Toğrul, Nimetulllah Erdoğmuş ve Altan Tan da izledi. Duruşmanın başında söz alan sanık avukatları Mehmet Emin Aktar, Selahattin Çoban ve Mesut Beştaş'ın, KHK ile getirilen 3 avukatla savunma sınırlamasının uygulanmaması ve Bilgen'in yasama dokunulmazlığı olan bir milletvekili olması nedeniyle yargılamanın durdurulması talebi mahkemece reddedildi.

6- 8 EKİM OLAYLARI

Savunmasında 6- 8 Ekim Kobani olayları ile ilgili açıklama yapan Bilgen: "6- 8 Ekim'de bu ülkede bir iç savaş denemesi yapılmıştır. Bu çatışmalarda kimin ne kadar rolü olduğu araştırılmalıdır. Bu kişilerin 15 Temmuz'da seçilmiş hükümeti devirmek isteyen kişilerden olup olmadıkları araştırılmalıdır. 6 aydır milletvekilliği yapmam engelleniyor. Tarih hepimizi yargılayacaktır. Tarih, vicdanlarda bu yargılamanın kendisini mahkum edecektir."

Görüşü sorulan savcı, Bilgen'in tututluluk halinin devamını istedi. Avukat savunmalarının ardından, Bilgen'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. Duruşmada 6- 8 Ekim olaylarının Türkiye'de bir iç savaş denemesi olduğunu ve araştırılması gerektiğini söyleyen Bilgen'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Ekleme Tarihi: 9 Ağu 2017 11:27