Asayiş Güncelleme Tarihi: 28 Nis 2024 09:00

Adıyaman'da polis karakolunda dehşet: 2 polis şehit

Adıyaman'da Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezi'nde bir polis memuru, meslektaşlarına silahla ateş açarak 2 polis memurunun şehit olmasına neden oldu

karakol

Adıyaman'da Polis Karakolunda Dehşet: 2 Polis Meslektaşları Tarafından Şehit Edildi!

Adıyaman'da Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezi'nde bir polis memuru, meslektaşlarına silahla ateş açarak 2 polis memurunun şehit olmasına neden oldu. Olayda yaralanan karakol amiri ve ekipler amiri de hastanede şehitlik mertebesine erişti.

Saldırgan polis memuru ise olay yerinde etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Olay Nasıl Gelişti?

Edinilen bilgilere göre, olay 27 Nisan 2024 günü akşam saatlerinde Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezi'nde gerçekleşti. Polis memuru S.U.Ş., karakola gelerek, polis merkezi amiri Başkomiser Kamuran Ü. ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Gökhan Ö.'ye kendi beylik tabancasıyla ateş açtı. Ağır yaralanan polisler olay yerine sevk edilen ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen karakol amiri Başkomiser Kamuran Ü. ve ekipler amiri Gökhan Ö. şehitlik mertebesine erişti. Saldırgan polis memuru S.U.Ş. ise polis merkezinde görevli diğer polisler tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı.

ali yerlikaya tweet

İçişleri Bakanı Soylu Açıklama Yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayla ilgili yaptığı açıklamada, olayın faili S.U.Ş.'nin etkisiz hale getirilerek gözaltına alındığını ve şehit olan polislerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı dilediğini belirtti.

Soylu ayrıca olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığını da ifade etti.

Bu trajik olay, polis teşkilatında ve tüm Türkiye'de büyük üzüntüye neden oldu.

Ekleme Tarihi: 28 Nis 2024 09:00