Motosiklet Güncelleme Tarihi: 10 Şub 2024 13:00

B sınıfı ehliyeti olanlar 125 cc motosiklet kullanabilecek!

En az 2 yıl B sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar için harç ödemeden A1 ehliyet alma imkanı sağlayan yeni düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandı.

motosiklet

En az 2 yıl B sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar için harç ödemeden A1 ehliyet alma imkanı sağlayan yeni düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu düzenlemeyle, B sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar, belirli şartları yerine getirerek harç ödemeden ve belge değiştirmeden 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler.

Düzenleme, deneyim bakımından en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak, gereken sağlık şartlarını taşımak ve daha önce geriye doğru 5 yıl içinde sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olma koşullarını arıyor. Ayrıca, belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak uygulama sınavında başarılı olunması halinde, B ve üzeri sınıf sürücü belgesi sahipleri harç ödemeden ve belge değiştirmeden 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, düzenlemenin yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve 2 yıl B sınıfı sürücü belgesine sahip olanların artık harç ödemeden ve belge değiştirmeden 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabileceklerini duyurdu. Bu düzenlemenin motosiklet tutkunlarına hayırlı olması temennisiyle, Bakan Yerlikaya, düzenlemenin çıkması için birlikte çalıştığı Bakanlara teşekkür etti.

Ekleme Tarihi: 10 Şub 2024 13:00