Asayiş Güncelleme Tarihi: 23 Nis 2024 10:00

İstanbul Şişli'de alışveriş merkezinde 1 haftada 2. intihar

İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinde, bir hafta içinde ikinci intihar vakası yaşandı.

intihar

Aynı AVM'de Bir Haftada İkinci Ölüm

İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinde, bir hafta içinde ikinci intihar vakası yaşandı. Önceki gün, AVM'nin 5. katında bulunan bir kafeteryadan çıkan Cansın M. (32), korkulukları aşarak aşağıya atladı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Cansın M.'nin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Geçen haftanın başında ise aynı alışveriş merkezinde başka bir kişi yüksekten atlayarak intihar etmişti.

Güvenlik Önlemlerine Dikkat

İş sağlığı ve işçi güvenliği uzmanı Prof. Dr. Nuri Bingöl, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, intihar edebilecek kişileri engellemenin zorluğuna dikkat çekerek, bazı önlemlerle intihar vakalarının azaltılabileceğini belirtti. Bingöl, güvenlik ağlarının bu konuda etkili olabileceğini ifade ederek, korkulukların yükseltilmesinin de bir çözüm olabileceğini söyledi. Ayrıca, AVM'lerde küçük çocukların da ihmalle düşebileceği uyarısında bulundu. Bingöl, her AVM'nin farklı riskleri olduğunu ve bu risklerin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İntiharların Arkasındaki Sosyal Nedenler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, Türkiye'deki intihar vakalarının giderek bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini belirtti. Taşkent, intiharların nedenleri arasında yoksulluk, işsizlik, borçluluk, güvencesiz çalışma, barınma krizi, gençler üzerindeki umutsuzluk, özgürlük ve adalete olan inancın kaybı gibi etkenleri sıraladı. CHP'li Taşkent, "Sadece son 20 yılda ülkemizde geçim sıkıntısı nedeniyle 5 binden fazla kişi yaşantısına son verdi" ifadelerini kullandı.

Taşkent, bu intiharların ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, öncelikle fiziksel koşulların sağlanması ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda, intiharların arkasındaki toplumsal sorunların çözülmesinin önemine dikkat çekti.

Ekleme Tarihi: 23 Nis 2024 10:00