Politika Güncelleme Tarihi: 27 Nis 2024 22:00

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda yapılan seçimde, Müsavat Dervişoğlu partinin yeni genel başkanı seçildi.

musavvat dervişoğlu

Kurultayın üçüncü turunda gerçekleştirilen oylamada, 611 delegenin oyunu alarak İYİ Parti'nin yeni lideri oldu. Seçim süreci ve Dervişoğlu'nun konuşmalarıyla ilgili detaylar şu şekilde:

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı

İYİ Parti'nin genel başkanını belirlemek için düzenlenen kurultayda, üç turlu bir seçim gerçekleştirildi. İlk turda Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Mehmet Tolga Akalın ve Günay Kodaz aday olarak yarıştı. Adaylardan Mehmet Tolga Akalın ikinci turda çekildi ve delegelerini serbest bıraktı. İkinci turda, Dervişoğlu 570 oy alırken Aydın 565 oy aldı. Üçüncü turda 611 delegenin oyunu alarak Dervişoğlu, partinin ikinci genel başkanı oldu.

Akşener'in Veda Konuşması

Meral Akşener, genel başkanlık görevini devrederken yaptığı konuşmada duygusal anlar yaşandı. Akşener, konuşmasının sonunda John F. Kennedy'nin ünlü sözüne atıfta bulunarak, "Zaferin bin babası vardır, mağlubiyet yetimdir" ifadesini kullandı. Akşener, sözlerini "Ben o bin babanın kaçıştığı yerde o yetim mağlubiyeti öksüz bırakmadım" şeklinde tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik Telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu telefonla arayarak tebrik etti. Erdoğan, kurultayın hayırlara vesile olmasını diledi.

Dervişoğlu'nun Teşekkür Konuşması

Genel başkan seçildikten sonra Dervişoğlu yaptığı konuşmada, kimseyle yarışmadığını belirterek, "Ben bir yarış kazanmadım, çünkü kimseyle yarışmadık" dedi. İYİ Parti'nin içindeki birlik ve beraberliği vurgulayan Dervişoğlu, "Bugün itibarıyla birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız. Sonra da Allah'ın izniyle konuşmamda ifade ettiğim gibi iktidar yolculuğumuza devam edeceğiz. Emin olun hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadelerini kullandı.

Diğer Siyasetçilerden Tebrik Mesajları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Dervişoğlu'nu tebrik etti ve yeni görevinde başarılar diledi. Özel, aynı zamanda Akşener'e bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar dilediğini ifade etti.

Müsavat Dervişoğlu'nun Biyografisi

Müsavat Dervişoğlu, 1960 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 27. Dönemde İzmir Milletvekili seçildi ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Ayrıca TBMM Millî Savunma Komisyonu Üyesi olarak da görev yaptı. Dervişoğlu evli ve 1 çocuk babasıdır.

Partinin Yetkili Kurullarının Seçimi

Kurultayda, partinin yetkili kurullarının seçimine de geçildi. Delege, 50'si asıl, 25'i yedek 75 Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ile 11'i asıl, 7'si yedek 18 Merkez Disiplin Kurulu üyesini belirleyecek.

Ekleme Tarihi: 27 Nis 2024 22:00