Kulis Güncelleme Tarihi: 29 Oca 2024 19:00

Kulisler bunu konuşuyor: CHP İzmir adayı Cemil Tugay

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, İzmir adayı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı düşündüğüne dair bilgiler, siyaset kulislerini hareketlendirdi.

chp

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, İzmir adayı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı düşündüğüne dair ortaya çıkan bilgiler, siyaset kulislerini hareketlendirdi. Özel'in, Cemil Tugay'a İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını teklif ettiği iddia ediliyor. Eğer Tugay'ın adaylığı MYK tarafından onaylanırsa, Parti Meclisi'nde karar bağlanacak.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın sosyal medya hesabından paylaştığı kulis bilgisine göre, CHP lideri Özgür Özel, Cemil Tugay'a şu sözleri söyledi: "İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığınızı uygun gördük. Sizi tek isim olarak MYK'ya götüreceğiz. Burada onaylanırsanız Parti Meclisi'nde karar bağlayacağız."

Bu gelişmelerin ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de sosyal medyada yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Soyer, "İzmir üzerinden yürütülen polemiklerin asıl maksadı, Türkiye'de güçlü muhalefeti bölmek, zayıflatmaktır. Toplumsal muhalefeti büyütmek için mücadeleye devam edeceğim." ifadelerini kullanarak bir açıklama yapmıştı.

Cemil Tugay'ın biyografisi de verilen bilgiler arasında yer alıyor. Eğitimini tamamladıktan sonra tıp alanında uzmanlaşan Tugay, hekimlik kariyerinin ardından siyasete atılarak Karşıyaka Belediye Başkanı oldu.

Ekleme Tarihi: 29 Oca 2024 19:00