Güncel Güncelleme Tarihi: 27 Nis 2024 07:00

Meteoroloji'den Toz Taşınımı ve Sağanak Uyarısı!

eteoroloji Genel Müdürlüğü'nden önemli bir hava durumu uyarısı geldi!

yağmur

Meteoroloji'den Toz Taşınımı ve Sağanak Uyarısı!

27 Nisan 2024 tarihi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden önemli bir hava durumu uyarısı geldi! Ülkenin birçok bölgesinde sağanak yağış ve gök gürültülü fırtınalar bekleniyor. İç Anadolu Bölgesi'nde ise toz taşınımı riski var.

Hangi Bölgelerde Sağanak Yağış Bekleniyor?

  • Orta ve Doğu Toroslar
  • İç Anadolu (Eskişehir hariç)
  • Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri
  • İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli
  • Osmaniye, Kahramanmaraş
  • Kastamonu, Karabük, Bolu, Düzce
  • Erzurum, Erzincan, Malatya
  • Adıyaman, Gaziantep, Kilis

Toz Taşınımı Uyarısı:

İç Anadolu Bölgesi'nde yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bölgesel Hava Durumu:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu. Gece saatlerinden sonra İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Ege: Parçalı ve az bulutlu.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu. Öğle saatlerinde Doğu ve Orta Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli (Eskişehir hariç) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Bölge genelinde yer yer toz taşınımı görüleceği bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu. Kastamonu, Karabük, Bolu ve Düzce çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu. Öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan ve Malatya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az çok bulutlu. Öğle saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Daha detaylı bilgi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesini ve mobil uygulamasını takip edebilirsiniz.

Unutmayın: Hava durumu ani değişiklik gösterebilir. Güncellemeler için Meteoroloji'yi takip etmeyi ihmal etmeyin!

Ekleme Tarihi: 27 Nis 2024 07:00