Politika Güncelleme Tarihi: 28 Nis 2024 09:00

Özgür Özel: Kardeşim Barış Özel Adalet Yürüşünden beri işsiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'daki ziyaretleri sırasında kardeşi Barış Özel'in Adalet Yürüyüşü'nden beri işsiz olduğunu açıkladı.

Özgür Özel kardeşi Barış Özel

Özel, Yunusemre Belediyesi'ni ziyaret ederken yaptığı konuşmada, belediyeler için bir tasarruf genelgesi yayımlayacaklarını da duyurdu.

"İş Bulursa Kendi Bulur"

Özel, kardeşinin işsizlik durumuna dair ilk kez yaptığı açıklamada, "Kardeşim Barış Özel, Adalet Yürüyüşü'nden beri işsizdir. Bilmez miyiz İstanbul Belediyesi'nde işe koyalım, Ankara Belediyesi'nde işe koyalım. İş bulursa kendi bulur. Ağabeyi ana muhalefet lideri diye asla kayrılmaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'la Görüşme ve CHP'nin Rolü

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşme hakkında da bilgi verdi. Görüşmede, belediyelerin sorunlarından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına kadar pek çok konunun ele alınacağını söyledi. Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi yurt içinde ana muhalefet partisi, sınırların dışına çıkınca Türkiye'nin partisi. Türkiye'nin dış politikada önemli sorunları var," dedi.

CHP'nin Devlet Geleneği ve Sosyal Demokrasi

Özel, Erdoğan'ın dünyada pek çok liderle temas ettiğini, bunlardan birçoğunun sosyal demokrat veya sosyalist olduğunu belirtti. Türkiye'de uzun süredir terk edilmiş devlet geleneklerini yeniden kazandırmak istediklerini söyleyen Özel, bu konuları Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşeceğini ve CHP'nin bu alanda önemli katkılar yapabileceğini vurguladı.

Bu açıklamalar, CHP'nin Türkiye'deki rolünü ve ana muhalefet partisi olarak devlet geleneklerine dair beklentilerini açıkça ortaya koyuyor. Ayrıca, Özel'in kardeşi Barış Özel'in işsiz olduğunu belirtmesi, siyasette nepotizmden kaçınma konusuna da ışık tutuyor.

Ekleme Tarihi: 28 Nis 2024 09:00