Nedir Güncelleme Tarihi: 18 Kas 2023 16:47

Türkiye'nin Almanya'dan almak istediği Eurofighter Typhoon!

Almanya'nın 4.5 nesil savaş uçağı Eurofighter Typhoon, hava üstünlüğü, yakın hava desteği, deniz harbi ve elektronik harp gibi görevleri yerine getirebilir.

Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon: Almanya'nın 4.5 nesil savaş uçağı

Eurofighter Typhoon, Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya tarafından ortaklaşa geliştirilen çok rollü bir savaş uçağıdır. 4.5 nesil bir savaş uçağı olan Eurofighter Typhoon, hava üstünlüğü, yakın hava desteği, deniz harbi ve elektronik harp gibi çeşitli görevleri yerine getirebilir.

Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon'un en dikkat çeken özelliklerinden biri, yüksek manevra kabiliyetidir. Uçak, 25 G'ye kadar pozitif G kuvveti kaldırabilir ve 90 derecelik bir dönüş yapabilir. Bu, Eurofighter Typhoon'u hava muharebesinde çok zorlu bir rakip haline getirir.

Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon, gelişmiş elektronik sistemlere de sahiptir. Uçak, BAE Systems tarafından geliştirilen CAPTOR-E radarı ile donatılmıştır. Bu radar, hava hedeflerini 100 kilometreden fazla bir mesafeden tespit edebilir. Eurofighter Typhoon, ayrıca, Meteor, AIM-120 AMRAAM ve ASRAAM gibi havadan havaya füzeleri taşıyabilir.

Eurofighter

Eurofighter Typhoon, günümüzün en gelişmiş savaş uçaklarından biridir. Uçak, Alman Hava Kuvvetleri'nin ana savaş uçağıdır ve ayrıca Birleşik Krallık, İtalya ve İspanya Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılmaktadır.

Özellik Değer
Ülke Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya
Nesil 4.5
Rol Çok rollü
Uzunluk 15,9 metre
Kanat açıklığı 10,9 metre
Yükseklik 5,2 metre
Ağırlık 11.000 kilogram
Motor 2 adet Eurojet EJ200 turbofan motoru
Hız 2.4 Mach
Menzil 2.800 kilometre
Silahlar Havadan havaya füzeler: Meteor, AIM-120 AMRAAM, ASRAAM
Havadan yere füzeler: Brimstone, Storm Shadow
Toplar: 27 mm Mauser BK-27 topu
Elektronik harp: Captor-E radarı, BAE Systems Electronic Attack System (BAES EASy)

Ekleme Tarihi: 18 Kas 2023 16:00