Sağlık Güncelleme Tarihi: 30 Oca 2018 13:49

Akdeniz Üniversitesi'nde FETÖ'nün kanser oyunu

Akdeniz Üniversitesi’yle ilgili FETÖ’nün kanser tedavisini durdurduğu, tedavide kullanılan cihazın firmasının FETÖ’ye ait olduğu ve bilinçli olarak çalıştıramadığı iddiası tartışma yarattı.

Akdeniz Üniversitesi'nde FETÖ'nün kanser oyunu

Akdeniz Üniversitesi Radyasyon Onkoloji Bölümü’nde kanser tedavisi için kullanılan cihazların onarımı yapılmadığı gerekçesiyle kullanılmadığı, bunun yerine hastaların FETÖ’ye yakın olduğu iddia edilen bazı sağlık kuruluşlarına yönlendirildiği ortaya çıktı. Geçen günlerde İl Sağlık Müdürlüğü’nün soruşturma başlatıldığına ilişkin açıklamasının ardından Aydınlık’tan Zeynep Gizem Çağlar, üniversite hastanesinde durumu rapor eden çalışanların dilekçelerine ulaştı.

YANITSIZ 17 ŞİKAYET DİLEKÇESİ

Akdeniz Üniversitesi’yle ilgili FETÖ’nün kanser tedavisini durdurduğu, tedavide kullanılan cihazın firmasının FETÖ’ye ait olduğu ve bilinçli olarak çalıştıramadığı iddiası tartışma yarattı. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü konu hakkında soruşturma yürütüldüğünü ve iki doktorun açığa alındığını açıkladı. Belgelerde cihazlarla ilgili 17 şikayet dilekçesi yazıldığı, ancak dönemin rektörlüğünden yanıt gelmediği ortaya çıktı. Belgelerde Siemed, göreve başladığı Mayıs 2014’ten itibaren kanser tedavi cihazlarının bakımı için bulundurması gereken yetkili servis mühendisini hastanede bulundurmadığını, kanser hastalarının aralıksız almaları gereken radyoterapi tedavisinde sıkıntı yaşadıkları ve bu durumun başhekimliğe tutanaklarla bildirildiği bilgisine ulaşıldı.

SORUMLU İKİ KİŞİDEN FAZLA

Onkoloji bölümü çalışanları tarafından tutulan tutanak ve raporlarda, firmanın servis mühendisinin sık sık mesai saatlerinde bölümde bulunmadığı, bu nedenle hasta tedavilerinin ertelendiği, aksadığı ve kurumun hem prestij kaybettiği hem de mali açıdan kayba uğradığı başhekimliğe bildirildi. Dilekçelerde “elekta” marka cihazın mühendisinin bulundurulmadığı, bu yüzden çok küçük arızalar yüzünden hastaların mağdur olduğu, daha önce radyoterapi alanında çalışmamış olan Siemed’in servis sözleşmesinin iptal edilmesi istendi. Ancak dönemin başhekimi Murat Turhan ve şu anda FETÖ’den tutuklu bulunan dönemin rektörü İsrafil Kurtcephe tarafından şikayetlere yanıt alamadıkları anlaşıldı.

Ekleme Tarihi: 30 Oca 2018 13:49