Sağlık Güncelleme Tarihi: 13 Ara 2020 19:46

Bill Gates: Önümüzdeki 4-6 ay salgının en kötüsü olabilir

Pfizer aşısının sevkiyatlarının Pazar günü başlamasıyla birlikte koronavirüs salgınının sona ereceğine dair iyimserliğin artmasıyla birlikte Bill Gates, korkutan tahminde bulundu.

Bill Gates: Önümüzdeki 4-6 ay salgının en kötüsü olabilir

Pfizer aşısının sevkiyatlarının Pazar günü başlamasıyla birlikte koronavirüs salgınının sona ereceğine dair iyimserliğin artmasıyla birlikte Bill Gates, bir televizyon röportajında ​​ABD'nin henüz o ortamdan çok uzak olduğu ve muhtemelen kış boyunca en ölümcül dönemle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.

Bir aşı arayışı için önemli kaynaklar ayıran Bill ve Melinda Gates Vakfı eşbaşkanı Gates, Pazar günü CNN'e, "Ne yazık ki önümüzdeki dört ila altı ay salgının en kötüsü olabilir" dedi. 

Pazar günü Pfizer'in Michigan'daki fabrikasından kamyonlar, yaklaşık 3 milyon dozluk bir ilk dağıtım turundaki ilk sevkiyatlarla yüklü olarak çekildi ve Gıda ve İlaç İdaresi Dr. Stephen Hahn , Pazar günü yaptığı bir televizyon röportajında, ilk aşılanmaların Pazartesi başlayacağını söyledi. 

İlk önce sağlık çalışanları ve huzurevi sakinleri aşıyı alacaklar ve aşıların yaygın olarak bulunabilmesi için ilkbahar veya yaza kadar olmayacak.  

Bu nedenle, sağlık yetkilileri , virüsün ABD'de “2021'in ikinci yarısına” kadar kontrol altında olmayacağını söylüyor - Dr. Anthony Fauci'nin kısa süre önce söylediği gibi - nüfusun yaklaşık% 75'i aşılanarak “sürü bağışıklığının şemsiyesi”. oluşturulmak isteniyor.

Gates , ABD'nin 1 Nisan 2021'e kadar virüsten 200.000'den fazla ek ölüme maruz kalabileceğini gösteren bir Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü modeline atıfta bulunarak, "Yakın vadede bu kötü haber" diye devam etti .

NE İZLEMELİ

Associated Press'e göre Pfizer'in aşısı, Pazartesi günü 50 eyaletin tamamında 145 dağıtım noktasına ulaşacak ve Salı günü 425, Çarşamba günü ise 66 daha gönderi alacak . İlk doz dozlarının devlet tarafından tanımlanmış tüm aşı sitelerine gönderilmesi üç haftayı bulacaktır. Aşı eyalet nüfusu tarafından paylaştırılıyor. 

ŞAŞIRTICI GERÇEK

Pfizer aşısı sıfırın 94 derece altında saklanmalı bu da lojistik sorunlar doğuuyor. 

ÖNEMLİ ALINTI

FDA başkanı Hahn Pazar günü, Pfizer Covid-19 aşısına karşı alerjik reaksiyonların "çok sık karşılaşılan bir sorun" olacağını düşünmediğini söyledi: "Bunun çok sık ortaya çıkacak bir sorun olduğunu düşünmüyoruz, ancak dikkatli olmak istiyoruz çünkü aşı güvenliği, tıbbi ürün güvenliği bizim için en önemli şeydir ”dedi .

BAŞ ELEŞTİRMEN

Başkan Trump'ın aşı sevkiyatları için Amerikalılara öncelik veren idari emri hakkında yorum yapması istenen Gates, "Eh, en son Amerikan aşılanana kadar herkesin ölmesi gerektiği şeklindeki uç fikir, pek uygun bir yanıt değil." dedi

BÜYÜK SAYI

Forbes'a göre Bill ve Melinda Gates Vakfı, Covid-19'a karşı mücadeleye 1,75 milyar dolar. bağışladı . 

Ekleme Tarihi: 13 Ara 2020 19:46