Sağlık Güncelleme Tarihi: 14 Eki 2021 20:37

BionTech aşısı anlaşmasındaki gizli madde iddiası

Korona virüs salgınına karşı kullanılan BionTech aşıları anlaşmasıyla ilgili ortalığı karıştıracak iddia:

BionTech aşısı anlaşmasındaki gizli madde iddiası

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, korona virüs salgınına karşı kullanılan BionTech aşıları anlaşmasıyla ilgili ortalığı karıştıracak bir iddiada bulundu...

Ataklı, Almanya'da yaşayan mühendisin "BioNTech ile yapılan anlaşmadaki gizli maddeyi biliyor musunuz?" diye sorduğunu ve içine bir kurt düştüğünü yazarak maddenin doğru olup olmadığını sordu. "Geçenlerde bir dost sohbetindeydik. Arkadaşlardan biri Almanya’da yaşayan ve bir otomotiv fabrikasında mühendis olan tanıdığını da getirmişti... Sohbet sırasında konu aşı olayına geldi, Almanya’dan gelen mühendis “Bizim orada aşı karşıtları çok güçlü, bu nedenle Almanya’da aşılama yavaş gidiyor. Türkiye bu konuda bayağı hızlı” dedikten sonra hepimizi çok şaşırtan bir şey söyledi; “BionTech ile yapılan anlaşmadaki gizli maddeyi biliyor musunuz? O madde kabul edildikten sonra Türkiye’ye BionTech yağmaya başladı.”

"Nedir o gizli madde?" 

Ataklı yazısında; Pfizer-BionTech mRNA aşısının ileride yol açabileceği ölümler sebebiyle Türk vatandaşlarının açabileceği ulusal ve uluslarası davalarda Pfizer-BionTech cezaya mahkum edilse bile ortaya çıkabilecek tüm maddi tazminatlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından karşılanacak." bilgisini paylaştı. 

Bilgiyi teyit edemediğini söyleyen Ataklı aşı olurken imzaladığı kağıdın üzerinde  "Bu aşının uzun süreli etkilerinin ve verimliliğinin şu an bilinmeyen olumsuz etkilerinin de olabileceği, ürünün salgın koşulları altında tamamen kişinin kendi istemesi halinde kişiye uygulanacağı bilinmelidir. Bu sebeple üretim hataları haricinde oluşabilecek maddi ve manevi zararlar konusunda üretici firma sorumlu olmayacağını beyan etmektedir." yazdığından bahsetti. 

Ekleme Tarihi: 14 Eki 2021 20:37