Sağlık Güncelleme Tarihi: 12 Ara 2020 16:14

COVID-19'un saldırısında "Güvenli Liman" olmayacak

COVID-19 , Amerika Birleşik Devletleri'ne 10 aydan daha uzun bir süre önce geldiğinden, ülke genelinde 13,5 milyon kişiyi veya ABD'de ikamet eden 24 kişiden 1'ini enfekte etti. Kaç tanesini tanıyorsunuz?

COVID-19'un saldırısında

COVID-19'un ABD'ye Karşı Son Saldırısında Güvenli Liman Olmayacak
Virüs insanları rastgele enfekte ettiyse, ortalama bir kişinin yaklaşık 600 kişiyi tanıdığını tahmin eden bir araştırmaya göre cevabınız muhtemelen "birkaç", hatta "iki düzine" olacaktır - bu noktada en az birini bilme ihtimaliniz var. Enfekte kişi sadece% 100 utangaç olur. Bu tahmini 50 kişiye düşürün ve oranlar hala% 87 ve gün geçtikçe artıyor.

Ancak gerçekte cevabınız "en yakın arkadaşlarımın ve sevdiklerimin çoğuna bulaştı" dan "kimseye" kadar herhangi bir yerde olabilir.

Kısmen, bu farkın kim olduğunuz ve nerede yaşadığınızla ilgisi var — COVID-19, azınlık ve düşük gelirli topluluklar üzerinde özellikle ağır bir bedel ödedi . Ancak, yakın zamana kadar virüsün coğrafi olarak ülke geneline eşit olmayan bir şekilde yayılması gerçeğinden de kaynaklanıyor olabilir. Gibi noktaları ortaya ilkbahar, yaz boyunca ve sonbahar içine Kuzeydoğu, Güneş Belt ve Midwest, birçok ilçeler başka yerde düzenli sıfır yeni vaka rapor edildi. Bu nedenle, ulusal rakamlar endişe verici bir hızla yükselirken bile, birçok Amerikalı için, en yakın yeni vaka hala birkaç ilçe üzerindeydi.

Şimdi, bu görece güvenli sığınak cepleri neredeyse tükendi. Şükran Günü toplantılarının ardından neredeyse kesin bir artıştan önce bile , ABD'de virüsün en azından kaynamasa da kaynamadığı hiçbir yer yok.

Bunu göstermek için TIME, Mart sonundan bu yana her ABD eyaletindeki yeni vakaların hareketli ortalamasını analiz etti. Herhangi bir günde yakın zamanda sıfır vakası olan her vilayet için, en az bir yeni vaka ile konumlara olan ortalama mesafeyi hesaplayarak ilçeye "güvenli sığınak metriği" diyebileceğiniz bir verdik. etkin vaka, 0 idi. Daha sonra, her gün için bu metriklerin her il için nüfusa göre ağırlıklandırılmış ortalamasını hesapladık.

Tahmin edebileceğiniz gibi, bu metrik ilkbahar ve yaz aylarında artan yeni vaka oranlarıyla yaklaşık olarak ters orantılı hareket etti ve Nisan ayı başında Kuzeydoğu'da yoğunlaşan vakalar nedeniyle 80 milden 30 milin altına düştü. Daha sonra, ikinci dalgadan önceki Temmuz ortası sükunetinde yükseldi, ancak daha sonra vakalar bir kez daha yükseldikçe dramatik bir şekilde düştü.

Ama sonra ters kırlangıç ​​biter. Yaz zirvesinden bu yana, koronavirüsün gözü önemli ölçüde Yukarı Orta Batı'ya doğru hareket etti. Bununla birlikte, bir kasırganın aksine, COVID-19 hasarını yaptıktan sonra tamamen ayrılmadı ve virüs, dokunduğu her yerde bir tehdit olmaya devam ediyor. 17 Kasım itibariyle, ABD kıtasında hiçbir noktada tek bir vaka bildirmeyen sıfır vilayet kaldı. Daha da önemlisi, herhangi bir günde, artık tipik olarak sıfır yeni vaka ortalamasına sahip 20'den daha az ülke varken, daha önce çoğu zaman yüzlerce vaka vardı.

Aşı geliştirme ve üretimi çılgın bir hızda devam ederken bile , COVID-19 sessizce gitmeyecek. Ne de tüm belirtilere göre, ABD'de, umarız ki nihai eyleminde dokunulmadan kalacak bir yer kalmadı.

(Time)

Ekleme Tarihi: 12 Ara 2020 16:14