Sağlık Güncelleme Tarihi: 12 Ara 2020 17:02

Evden çalışırken sırt ağrısı nasıl önlenir?

COVID-19 salgını başlamadıktan sonra evden çalışanların sayısı arttı. Bu insanlardan biriyseniz, ofiste yaşamadığınız yeni ağrı ve acıları fark ediyor olabilirsiniz. Pekiyi evden çalışırken sırt ağrısı nasıl önlenir?

Evden çalışırken sırt ağrısı nasıl önlenir?

COVID-19 salgını başlamadan önce , kabaca 6 ABD işçisinden 1'i , yaklaşık 26 milyon kişi, kısmen veya tamamen evden çalışıyordu . Eyaletler, zorunlu olmayan çalışanların evde kalmasını zorunlu kıldığından, şimdi bu sayı önemli ölçüde arttı . Bu insanlardan biriyseniz, ofiste yaşamadığınız yeni ağrı ve acıları fark ediyor olabilirsiniz. Bunun nedeni, zorunlu olmamasına rağmen, birçok şirketin bilgisayar iş istasyonlarının tasarımında ANSI-HFS standardını takip ederek ofise ergonomik mobilya ve aksesuarlarla döşenmesidir.

Bununla birlikte, çoğu konut ortamı, günümüzün ergonomik ofis mobilyalarını barındıracak alana sahip değildir ve çoğu insan, özellikle işlerinin çoğunu ofiste yapıyorlarsa, buna yatırım yapmaz. Dolayısıyla , evinizden çalışıyorsanız, bilgisayarınızı ya normal bir masa ya da mutfak tezgahı üzerinde kullanıyor olabilirsiniz ya da bir şezlongda ya da yatağınızda bulunuyorsunuz. Gün için nerede kamp kurduysanız, muhtemelen sağlıklı bir duruşta değilsinizdir. Bunu yalnızca kısa süreler için yaparsanız endişelenmenize gerek kalmayabilir, ancak evdeki haftalarımız aylara dönüşüyor. Ve pandemi geçtikten sonra bile uzaktan çalışmaŞirketler, belirli işlerin bir zamanlar yaptıkları ofis içi saatleri gerektirmediğini öğrendikçe, milyonlarca işçi için norm olmaya devam edecek gibi görünüyor. Halihazırda fiziksel gerginliği hissediyorsanız, kötü haber, bel ağrısı, boyun ve omuzlar, karpal tünel sendromu ve hatta derin bir damar trombozu gibi potansiyel olarak zayıflatıcı bir kas-iskelet sistemi yaralanması yolunda olabileceğinizdir. Vücudunuzun derinlerindeki damarlarda kan pıhtılarının oluştuğu.

Peki ne yapabilirsin? Nötr bir duruşta çalışabildiğiniz kadar çok zaman harcayın - hiçbir vücut parçasının garip bir şekilde bükülmediği veya bükülmediği rahat bir vücut pozisyonu - ve dolaşımı desteklemek için periyodik olarak hareket edin. Bilgisayar çalışması için bu, aşağıdaki 10 ipucuna dikkat etmek anlamına gelir:

1. Bilgisayar ekranınızı düz bir boyun ile görüntüleyin .

Rahat bir görüntüleme yüksekliğinde ekranınızı önünüze yerleştirin. Masadaki bir dizüstü bilgisayara veya telefonunuza bakmayın. Ve ekranınıza açı vermeyin, böylece boynunuzu bükmelisiniz - bazı insanlar klavyelerini ve farelerini ekranları yana bakacak şekilde önlerine koymayı severler, ancak sonunda dönme nedeniyle boyun ağrısıyla uğraşmaya başlarlar. Ayrı bir ekranınız varsa veya bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, onu tam önünüzde rahat bir görüntüleme konumuna yükseltmek için bir kitap yığınının üzerine veya bir karton kutu üzerine koymanız gerekebilir.

2. Ekranınızı parlak bir pencerenin yanına koyun.

Parlama veya kısmi retina adaptasyonundan kaynaklanan görsel göz yorgunluğunu en aza indirmek için, gelen ışık ekranınızda parlamaya neden olacağından ve sizin gibi bir pencereye dönük olarak çalışmayacağından, bir pencereye sırtınızla çalışmayın. Işığa bakıyor olacağım. Pencerenin kapatılabilen gölgelikleri veya perdeleri olmadıkça, ekranınız pencereye dik olmalıdır. Cam bir masada çalışıyorsanız, yansıyan parlamayı önlemek için üzerini örtün.

3. Düz boyunlu tüm kağıt belgeleri görüntüleyin.

Masanızda düz duran bir iPad'den veya kağıtları okumayın, aksi takdirde kafanız sürekli olarak yukarı ve aşağı hareket etmek zorunda kalacaktır. Bir dizüstü bilgisayar veya bilgisayar ekranı ve ayrı okuma materyali arasında gidip gelmeniz gerekirse, dikey bir belge tutucu kullanın veya iPad'i bir standa yerleştirin.

4. Klavyenizi ve farenizi veya dokunmatik yüzeyinizi önünüzde rahat bir yüksekliğe koyun.

Dizüstü bilgisayarınız, ekranınızı doğru seviyeye getirmek için yükseltildiyse, ayrı bir klavye ve fare kullanın. Ön kollarınız ve elleriniz düz ve düz olacak şekilde klavye ve fareyi kullanabildiğinizden ve fare kullanırken kolunuzun vücudunuzun yan tarafına yakın olduğundan emin olun. Eldeki sinirler boyundan ayrılır ve omuz, dirsek ve bilekten aşağı doğru koşar. Kolunuz yanınızda olduğunda, sinirler sıkışmaz, ancak onu yana doğru ne kadar uzatırsanız, boynunuzu veya omzunuzu germek için daha fazla şansınız olur.

5. Yumuşak, yumuşacık bir bilek desteği kullanmayın

Destek sağlıyor gibi görünebilir, ancak bileklerinizin altına herhangi bir şey koymak, parmak fleksör tendonlarına ve median sinire baskı ekler, bu da karpal tünel sendromu riskini artırabilir.

6. Yazma / fare kullanma ve ses girişini kullanma arasında geçiş yapın

Ses tanıma çoğu metin ve e-posta için iyidir. Bu, kollarınıza, bileklerinize ve ellerinize dinlenme zamanı verir.

7. Sandalyenize yaslanın

Dik oturmaya çalışmayın ve sandalyenizde bir kaplumbağa gibi öne eğilmeyin. Sırtınızın alt kısmı karnınıza doğru kıvrılır. Buna lordoz denir ve bel için en rahat duruştur ve o bölgedeki omurlararası disklere en az baskıyı yapar. Öne doğru eğildiğinizde, lomber omurga, kifoz adı verilen bükülür ve bu, omurlar arası lomber disklere çok fazla baskı uygular. Bu yüzden lomber omurganızın doğal lordotik eğrisini destekleyecek şekilde oturmak istersiniz. Koltuğunuzda arkanıza yaslanabildiğinizden emin olun, böylece vücut ağırlığınızın bir kısmı sandalye arkası tarafından desteklenecek ve klavye ve farenize rahatça erişecek kadar yakın oturulacaktır. Sandalyenin bel desteği iyi değilse, belinizin arkasında bir minder veya katlanmış bir havlu kullanın. Ergonomik bir sandalye yerine ucuz ve daha az etkili bir alternatiftir.

8. Otururken ayaklarınızı yere veya ayak desteğine düz bir şekilde dayayın

Ayaklarınız yere değmiyorsa, bir kutu, kitap yığını, minder veya ayaklık kullanın. Ayaklarınızı sandalyenin altına geri çekmeyin veya havada sallanmasına izin vermeyin - bu, uyluklarınızın altına baskı uygular, alt bacaklarınıza ve ayaklarınıza kan akışını kısıtlar ve derin ven trombozu riskinizi artırır.

9. Yatağınızda çalıştığınız zamanı sınırlayın

Bir yatak sizin için bir sandalyeden daha da kötüdür, çünkü yatağın yanına oturmadığınız sürece bacaklarınız yatay olarak çapraz olacak veya dizüstü bilgisayarınız için destek görevi görecek. Bu, optimum ekran görüntüleme için çok düşük, bu yüzden eğilmeniz gerekecek. Tek seçeneğiniz yataksa, başlığa yaslanmak için arkanıza bir yastık koyun ve dizüstü bilgisayarınızı kucağınızdaki bir minderin üzerine koyun. Veya diz üstü bilgisayarın bacaklarınızın üzerinden geçmesi için alçak bir masa alın, böylece boynunuzu zorlamadan rahat bir yükseklikte yazı yazabilirsiniz.

10. Bilgisayar çalışması için uzun süre ayakta durmaktan kaçının

Ayakta duran masaların varlığı, birçok insanı ayakta durmanın vücutları için daha iyi bir seçenek olduğuna inandırır - ve bütün gün hareketsiz kalmanın sağlıklı olmadığı doğrudur - ancak ergonomistler uzun zamandır ayakta durmanın oturmaktan daha fazla enerji gerektirdiğini ve daha fazla zorlandığını fark etmişlerdir. dolaşım sistemi ve bacaklarda ve ayaklarda. İskemik kalp hastalığı olan erkekler için, karotis aterosklerozunun ilerlemesi ile ilişkilendirilmiştir. Uzun süre ayakta durmak da varis riskini artırır. Telefon görüşmeleri yapmak veya cevaplamak için ayakta durun ve dolaşın. Dolaşımı hızlandırmak ve kasları gevşetmek için 20 ila 30 dakikada bir ayakta durun, gerin ve bir veya iki dakika hareket edin. Bir bardak su almak veya çay veya kahve yapmak için yürüyün. Ama ayakta saatlerce çalışmayın.

Ev ofisinizi daha ergonomik bir tasarıma dönüştürmek için bu ipuçlarını izleyin. Nötr bir duruşta ne kadar çok çalışabilirseniz ve ne kadar çok hareket ederseniz, herhangi bir yaralanma olasılığı o kadar az olur.

Ekleme Tarihi: 12 Ara 2020 17:02