Sağlık Güncelleme Tarihi: 24 Şub 2021 23:03

FDA, Johnson & Johnson tek doz aşısının COVID-19'a karşı koruduğunu onayladı

Johnson & Johnson'ın tek doz aşısı , salgını evcilleştirmeye yardımcı olacak yeni ve kullanımı daha kolay bir atış için nihai karar için zemin hazırlayan ABD düzenleyicilerinin Çarşamba günü yaptığı bir analize göre, COVID-19'a karşı koruma sağlıyor.

FDA, Johnson & Johnson tek doz aşısının COVID-19'a karşı koruduğunu onayladı

Gıda ve İlaç İdaresi'nin bilim adamları, genel aşının orta ila şiddetli COVID-19'u önlemede yaklaşık% 66 etkili olduğunu doğruladı. Ajans ayrıca, J & J'nin aşılarını iki yerine sadece bir doz gerektirerek hızlandırmaya yardımcı olabilecek bir aşının kullanımının güvenli olduğunu söyledi.

Bu, FDA'nın ABD için üçüncü bir aşı seçeneğini değerlendirmesinde sadece bir adım Cuma günü, ajansın bağımsız danışmanları, kanıtların uzun zamandır beklenen aşıyı önerecek kadar güçlü olup olmadığını tartışacak. Bu tavsiyeye sahip olan FDA'nın günler içinde nihai bir karar vermesi bekleniyor.

Ülkede virüsle ilgili 500.000'den fazla ölümün yasını tutsa bile, aşılama süreci umulandan daha yavaştı, lojistik sorunlar ve hava koşullarındaki gecikmeler nedeniyle engellendi. Şimdiye kadar, yaklaşık 44,5 milyon Amerikalı, Pfizer veya Moderna tarafından yapılan en az bir doz aşı aldı ve yaklaşık 20 milyon tam koruma için gereken ikinci dozu aldı.

J&J, tek doz seçeneğini ABD, Latin Amerika ve Güney Afrika'da 44.000 kişide test etti. Virüsün farklı mutasyona uğramış versiyonları farklı ülkelerde dolaşıyor ve FDA analizi, aşının her varyanta karşı ne kadar iyi çalıştığının net olmadığı konusunda uyardı. Ancak J&J daha önce, aşının ABD'de daha iyi çalıştığını duyurmuştu - Orta ve şiddetli COVID-19'a karşı% 72 etkili, Latin Amerika'da% 66 ve Güney Afrika'da% 57.

Yine de, her ülkede en ciddi semptomlara karşı oldukça etkiliydi ve erken çalışma sonuçları, aşılamadan 28 gün sonra başlayan hiçbir hastaneye yatma veya ölüm göstermedi.

Genel etkinlik rakamları, J&J adayının iki dozlu rakipler kadar güçlü olmadığını öne sürse de, dünyadaki tüm COVID-19 aşıları farklı şekilde test edildi ve karşılaştırmaları neredeyse imkansız hale getirdi. Bir dozun iki dozdan biraz daha zayıf çıkması şaşırtıcı olmasa da, politika yapıcılar bunun daha fazla insanın daha hızlı aşılanması için kabul edilebilir bir değiş tokuş olup olmadığına karar verecekler.

J&J, bu ayın başlarına kadar dünyanın ilk tek doz seçeneği olma yolunda ilerliyordu, Meksika, Çin'in CanSino'undan tek dozluk bir versiyon kullanacağını açıkladı. Bu aşı, J & J'lere benzer teknolojiyle yapıldı, ancak başlangıçta sonbaharda tek dozluk bir teste başlayana kadar iki dozluk bir seçenek olarak geliştirildi.

ABD'de ve diğer birçok ülkede kullanılan rakip Pfizer ve Moderna aşıları dondurulmalı, J&J aşısı ise buzdolabında üç ay dayanabilir ve bu da kullanımı kolaylaştırır. Avrupa, İngiltere ve İsrail'de yaygın olarak kullanılan AstraZeneca'nın aşısı benzer şekilde yapılır ve ayrıca soğutma gerektirir, ancak iki doz alır.

FDA, J&J atışını ABD kullanımı için onaylarsa, aşı kaynaklarını hemen önemli ölçüde artırmayacaktır. İlk haftada sadece birkaç milyon dozun sevkiyata hazır olması bekleniyor. Ancak J&J, bu hafta Kongre'ye , Mart ayı sonunda 20 milyon, yazın ise 100 milyon doz vermeyi beklediğini söyledi .

Avrupalı ​​düzenleyiciler ve Dünya Sağlık Örgütü de J & J'nin aşısını düşünüyor. Şirket, dünya çapında yıl sonuna kadar yaklaşık bir milyar doz üretmeyi hedefliyor.

Ekleme Tarihi: 24 Şub 2021 23:03