Sağlık Güncelleme Tarihi: 14 May 2022 14:07

Londra'da iki insana maymun çiçeği teşhisi konuldu

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Londra'da iki kişiye maymun çiçeği teşhisi konduğunu açıkladı.

Londra'da iki insana  maymun çiçeği teşhisi konuldu

Sağlık yetkilileri, Londra'da iki kişiye maymun çiçeği teşhisi konduğunu açıkladı.  Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), çiftin aynı evde yaşadığını ve İngiltere'de 7 Mayıs'ta açıklanan önceki teyit edilmiş vakayla bağlantılı olmadığını söyledi.

Son iki vakadan biri, Londra'daki Imperial College sağlık hizmeti NHS Trust'ın St Mary's hastanesindeki bulaşıcı hastalık ünitesinde tedavi görüyor.

UKHSA, diğerinin tecrit edildiğini ve şu anda hastanede tedavi gerektirmediğini söyledi.

Sağlık yetkilileri, enfeksiyonların nereden ve nasıl bulaştığını araştırdıklarını söyledi.

Ajans, her iki kişiyle de yakın temas halinde olabilecek kişilerle temasa geçildiğini ve bilgi ve sağlık tavsiyesi verildiğini söyledi.

UKHSA'nın klinik ve ortaya çıkan enfeksiyonlar direktörü Dr Colin Brown şunları söyledi: “İngiltere'de 7 Mayıs'ta açıklanan vakayla bağlantılı olmayan iki yeni maymun çiçeği vakasını doğruladık.

"Enfeksiyonun kaynağını belirlemek için araştırmalar devam ederken, insanlar arasında kolayca yayılmadığını ve enfekte semptomatik bir kişiyle yakın kişisel temas gerektirdiğini vurgulamak önemlidir. Genel halk için genel risk çok düşüktür.

“Topluluktaki herhangi bir potansiyel arkadaş, aile veya kişiyle iletişim kuruyoruz. Ayrıca, enfeksiyonları teyit edilmeden önce vakalarla yakın temasta bulunan tüm sağlık bakım temaslılarına ulaşmak, gerektiğinde onları değerlendirmek ve tavsiyelerde bulunmak için NHS ile birlikte çalışıyoruz.”

Ekleme Tarihi: 14 May 2022 14:07