Sağlık Güncelleme Tarihi: 30 Oca 2018 13:56

Sağlık Bakanı: TTB'nin böyle açıklama yapma hakkı yok

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TTB yöneticilerinin gözaltına alınmasına destek verdi. Bakan Demircan, "Böyle bir zamanda böyle bir açıklamayı yapmanın elbette ki hukuki sorumluluğu da vardır" dedi.

Sağlık Bakanı: TTB'nin böyle açıklama yapma hakkı yok

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bu sabah evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği (TTB) üyelerinin doktorları temsil etmediğini öne sürdü.

Gözaltıların ardından açıklama yapan Demircan, “TTB’nin Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı saldırıda böyle davranması kabul edilebilir değil. Böyle bir zamanda böyle bir açıklamayı yapmanın elbette ki hukuki sorumluluğu da vardır. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu açıklamadan sonra hukuk harekete geçmiştir. Kendileri hakkında yasal işlem yapılmaktadır. Buradan ötesi hukukun işidir” ifadelerini kullandı.

Türk Tabipler Birliği’nin  Türk tabiplerini temsil eder noktada olmadığını iddia eden Demircan, “Böyle bir açıklamayı yapmaya hakkı yoktur. Büyük yanlış yapmıştır. Gereken de hukuk nezdinde yerine getirilecektir”dedi.

NE OLMUŞTU?

TTB, Afrin’e yönelik başlatılan harekata ‘Savaş, halk sağlığı sorunudur’ diyerek karşı çıkan bir bildiri yayınladı. Bu bildiri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘terör seviciler’ diyerek tepki gösterdiği doktorlara hükümet tarafından sert eleştiriler yöneltmişti. En son olarak İçişleri Bakanlığı TTB hakkında suç duyurusunda bulunarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından bu sabah saatlerinde arasında TTB Başkanı Prof. Raşit Tükel’in de bulunduğu 11 doktorun evlerine baskın düzenlendi,  8 kişi gözaltına alındı


Ekleme Tarihi: 30 Oca 2018 13:56