Sağlık Güncelleme Tarihi: 23 Nis 2022 03:21

Sganghay Covid kısıtlamalarını daha da sıkılaştırıyor

Şanghay, haftalarca süren sıkı karantinanın ardından Covid kısıtlamalarını daha da sıkılaştırıyor. Çin, sakinler arasındaki hayal kırıklığının ortasında, mahalle mahalle virüsü ortadan kaldırma sözü verdi.

Sganghay Covid kısıtlamalarını daha da sıkılaştırıyor

Şanghay'daki yetkililer, bazı bölgelerde sakinlerin hareketine ilişkin kısıtlamaları daha da sıkılaştırdı ve 25 milyon sakinini, mahalle mahalle Kovid-19 ortadan kaldırılana kadar katı önlemlerin devam edeceği konusunda uyardı.

Çin'in en büyük metropolünde hoşnutsuzluğu körükleyen üç haftalık sıkı karantinanın ardından, bazı bölgelere, insanların evlerini terk etmelerine izin verilmesi kriterlerini karşılasalar bile kısıtlamaların sıkılaştırılacağı söylendi.

Hükümet, karantinaya alınan alanların dışındaki bulaşmayı damgalama hedefine atıfta bulunarak, "Amacımız mümkün olan en kısa sürede sıfır Kovid'e ulaşmaktır" dedi. Bu, salgına karşı bu büyük ve zorlu savaşı kazandığımızın önemli bir göstergesi… Böylece normal üretimi ve yaşam düzenini yeniden kurabiliriz.”

Şanghay belediyesi resmi WeChat hesabında, enfeksiyonların "olumlu bir eğilim" gösterdiğini ve insanlar Covid-19'un yayılmasını engellemek için katı kurallara bağlı kaldığı sürece hayatın normale dönebileceğini söyledi.

Geçen aydan bu yana, Çin'in en kalabalık şehri Covid vakalarında en kötü artışını yaşadı. Ancak gaddar tecrit sadece bölge sakinlerinin hareketlerini kısıtlamakla kalmadı, aynı zamanda birçok kişinin gelir kaybı, aile ayrılıkları, yiyecek kıtlığı ve diğer temel ihtiyaçların karşılanmasında zorluklarla karşı karşıya kalmasına neden oldu .

Duyuru, önceki gün, Cuma gününden itibaren şehir genelinde günlük testler içeren, insanların hareketini en aza indiren ve sakinlerin karantina merkezlerine transferlerini hızlandıran yeni bir “dokuz büyük” eylem turunun duyurusunun ardından geldi.

Reklamcılık

Bu hafta Çin sosyal medyasında, otobüsler dolusu insanın Şanghay dışında karantinaya alındığını gösteren videolar geniş çapta yayıldı. Guardian'a anlatılan bir hesapta, lüks Xuhui semtindeki binlerce Covid pozitif olmayan sakine, bölgelerinin dezenfekte edilebilmesi için Şanghay dışına taşınmaları söylendi. Hareket sakinleri şaşırttı ve kızdırdı.

Şehir yetkilileri, şimdiye kadar kaydedilen ilerlemenin tersine çevrilmemesini sağlamak için insanları önlemlerle işbirliği yapmaya çağırdı. Ancak birçok bölge sakini, bireysel koşullar ve refah için çok az dikkate alınarak, hız ve verimlilik uğruna emirlerin toplu ve ayrım gözetmeksizin verildiğini söyledi.

30 yaşındaki sakin Zhang Chen, Reuters'e, dört yaşındaki oğlu ve 84 yaşındaki büyükannesinin, akrabalarıyla birlikte Pazar günü karantinaya alındığını ve tesisteki kötü koşulların sağlıklarını etkileyeceğinden endişe ettiğini söyledi.

'Bu insanlık dışı': Şanghay'da sıfır Covid'in maliyeti

Yemeklerin yetersiz olduğunu söyledi (kahvaltı iki dilim kızarmış ekmek), bina tozlu ve sadece kısmen yenilenmiş, duş yok ve çok az tuvalet var. “Onlar hasta, suçlu değil. Ama burada sanki suçlular ve acı çekmeye gönderiliyorlar” dedi Zhang.

Şanghay hükümeti, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Cuma günü, Çin finans merkezi bir gün önceki 15.861'den 15.698 yeni yerel asemptomatik koronavirüs vakası bildirdi. Yeni semptomatik vakalar 2.634'ten 1.931'e düştü.

Yetkililer, 21 Nisan'da Şanghay'da Covid-19 ile enfekte olan 11 kişinin öldüğünü ve bunların toplamının son beş gün içinde kaydedildiğini ve 36'ya çıktığını söyledi.

Ancak birçok sakin, Mart ayının başından bu yana bir aile üyesinin Covid-19'a yakalandıktan sonra öldüğünü söylediğinden, ancak vakalar resmi istatistiklere dahil edilmediğinden, resmi geçiş ücreti konusunda şüpheler var. Yetkililer, bu bariz tutarsızlıkların nedenlerini henüz kamuya açıklamadı.

İşletmeler, işçilerin sahada yaşamasını ve günlük testlerden ve sıkı bir dezenfeksiyondan geçmesini gerektiren “kapalı döngüler” altında çalışmak zorunda olmalarına rağmen yavaş yavaş yeniden açılmaya başlıyor.

Geçen hafta Pekin, Şanghay'da operasyonları yeniden açmaya veya devam ettirmeye öncelik veren 666 firmanın bir listesini yayınladı ve Şanghay hükümeti Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD'li otomobil üreticisi Tesla'yı örnek göstererek 403'ün 20 Nisan itibariyle bunu yaptığını söyledi.

Ekonomistler, bununla birlikte fabrikaların, kamyon taşımacılığı mevcudiyetinin azalması, parçalanmış tedarik zincirleri ve işgücü sıkıntısı ile karşı karşıya olduğunu ve tam üretime devam edebilecek konumda olmadıklarını söyledi.

Ekleme Tarihi: 23 Nis 2022 03:21