Sağlık Güncelleme Tarihi: 3 Şub 2017 23:02

Sigara içenler yandı, yeni yasaklar çıkarılıyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeni hazırladıkları düzenlemeyle, sigara içilebilir alanların binanın 5 metre uzağında olacağını ve açılır kapanır alanların da kapalı alan sayılacağını söyledi.

Sigara içenler yandı, yeni yasaklar çıkarılıyor

Sağlık Bakanlığı, sigaraya yasaklarında ikinci büyük "abluka" hazırlığında. Bakan  Akdağ'ın verdiği bilgiye göre yeni düzenlemede, düz paket, açılır-kapanır alanların kapalı sayılması ve sigara içilebilen alanın binadan 5 metre uzak olması zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca sigara markası çok küçük ve görülmesi zor yerde olacak ve geri kalan yüzeyin tamamı uyarılardan oluşacak.

BİNADAN 5 METRE UZAKTA OLACAK

Sağlık Bakanı Recep  Akdağ, sigarayla mücadelede sağlanan başarının kaybedildiğini ve ikinci bir önlemler paketi hazırladıklarını açıkladı.Dünya gazetesinden Mehmet kaya'nın haberine göre yeni pakette, düz paket, açılır-kapanır alanların kapalı sayılması ve sigara içilebilen alanın binadan 5 metre uzak olması zorunluluğu bulunuyor.

"ZOR VE RAHAT BOZUCU"

Bakan  Akdağ,  Mersin'de bir araya geldiği gazetecilere, sigara içmenin "zor ve rahat bozucu" olmasını, ayrıca yeni neslin sigara içmesinin önlenmesini istediklerini kaydetti. Tüketimi artan sarma tütünle ilgili bir düzenleme yapılacak. Sağlık Bakanı Recep  Akdağ, sigarayla mücadele kampanyasının başladığı 2008 yılından sonraki süreçte, kullanım oranlarının yüzde 26'lara kadar gerilediğini ve  Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütünden birkaç kez ödül aldığını hatırlatarak, gelinen aşamada ise TÜİK'in verilerine göre yüzde 30'ların üstüne çıkıldığını belir

"PES EDECEK HALİMİZ YOK"

"Kazandığımız cepheyi kaybettik ama pes edecek halimiz yok" diyen  Akdağ, hem bilinçlendirme kampanyası hem de yasal mücadeleyi içeren ikinci bir çalışma yapıldığını kaydetti.

Ekleme Tarihi: 3 Şub 2017 23:02