Sağlık Güncelleme Tarihi: 9 Şub 2018 17:42

Sigara paketlerinde tek tipe geçilecek

Sağlık Bakanı Demircan, sigara paketlerinde 'tek tip' uygulamasına geçileceğini açıkladı. Demircan, "Paketler, yani reklam unsuru oluşturmamalı. Kolay ulaşılmamalı" dedi.

Sigara paketlerinde tek tipe geçilecek

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sigara paketlerinde ‘tek tip’ uygulamasına gidileceğini açıkladı. Demircan, “Önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Paketler, reklam unsuru oluşturmamalı. Kolay ulaşılmamalı. Bunun için her türlü tedbiri almalıyız” dedi.

‘AFRİN OPERASYONUNDA PROFESÖRLER HİZMET VERİYOR’

Sağlık Bakanı Demircan, Antalya’da düzenlenen ‘2018 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nın açılışına katıldı. Bakan Demircan, toplantının  ardından basın toplantısı düzenledi. İlk olarak Afrin’e yönelik operasyondaki sağlık hizmetlerine ilişkin bilgi veren Demircan, Bölgedeki uzman kadrolarımız tamamen takviye edildi. Ankara ve İstanbul’dan alanında uzman hocalarımız, profesör, doçent düzeyinde hocalarımız bölgede hizmet veriyor” diye konuştu.

SİGARA BIRAKMA GÜNÜ’NÜ HATIRLATTI

9 Şubat’ın Sigarayı Bırakma Günü olduğunu hatırlatan Bakan Demircan, “Gördüm ki sevindirici bir durum, buradaki arkadaşlar sigara içmiyorlarmış. Sigara halk sağlığı, insan sağlığı için bir tehdit. Sigaranın hiçbir faydalı tarafı yok. Bu zararlıyı milletimiz en hızlı bir şekilde bırakıp kurtulmalı. Bu konuda yapılmış düzenlemeleri ve uygulamaları takip ediyoruz. Yeni düzenlemeler de önümüzdeki günlerde yapılacak” dedi.

‘SİGARAYLA MÜCADELEDE ISRARCI OLALIM’

Sigara paketleri için ‘tek tip’ uygulaması getirileceğini ve buna yönelik çalışma yapıldığını açıklayan Bakan Demircan, şu bilgileri verdi: “Önümüzdeki günlerde onu kamuoyuyla paylaşacağız. Paketler, yani reklam unsuru oluşturmamalı. Kolay ulaşılmamalı, insanlarda bu işi alma ihtiyacı doğuracak, o kullananların aklına düşürmemeli. Bunun için her türlü tedbiri almalıyız. Alo 172 hattımız sigarayı bırakma noktasında hizmet veriyor ve ‘Ben sigarayı bırakmak istiyorum’ diyerek bu hatta müracaat edebilirler. Onlara her türlü destek sağlanır. Sigarayla mücadele noktasında hakikaten toplum olarak ısrarcı olalım.”

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN BORÇ SORUNU

Öte yandan ​Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin içinde bulunduğu borç krizi sorulan Bakan Demircan, “Sadece Akdeniz Üniversitesi’ne ait bir sorun değil, üniversite hastanelerimizin ödeme zorluklarını hükümet olarak biliyoruz. Bu konuda çalışmalar da var, üniversitelerle ve YÖK’le birlikte devam ediyor. Elbette bir şekilde inşallah bu çözülecek ama şu anda üniversitelerimizdeki bu ödeme zorluğu devam ediyor. Üniversitelerle birlikte beraber çözeceğiz” diye konuştu. 

Ekleme Tarihi: 9 Şub 2018 17:42