Spor Güncelleme Tarihi: 24 Eyl 2018 15:21

Diyabetli çocuklar basketbol ile engelleri aştı

Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği Turnuvası kapsamında Tip 1 diyabetli çocuk ve gençlerin ünlülerle birlikte oynadığı “Arkadaşım Diyabet Basketbol Gösteri Maçı” büyük ilgi gördü.

Diyabetli çocuklar basketbol ile engelleri aştı

Novo Nordisk Türkiye’nin koşulsuz desteği sayesinde Diyabetli Çocuklar Vakfı (DİYAÇEV) ve Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) tarafından organize edilen gösteri maçıyla, diyabetli çocukların da herkes gibi spor hayatlarını rahatlıkla sürdürebileceklerine dikkat çekildi
Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) Turnuvası kapsamında gerçekleştirilen ve Tip 1 diyabetli çocuk ve gençlerin ünlüler ile birlikte sahaya çıktığı “Arkadaşım Diyabet Basketbol Gösteri Maçı” berabere bitti. Sinan Erdem Spor Salonu’nda Tip 1 diyabetli çocuk ve gençlerin, içlerinde Tamer Oyguç ve Evrencan Gündüz gibi sanat ve spor camiasından ünlülerle birlikte oynadığı basketbol karşılaşmasında dostluk kazandı.

Novo Nordisk Türkiye’nin koşulsuz desteği ile Diyabetli Çocuklar Vakfı (DİYAÇEV) ve Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) tarafından sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirilen gösteri maçıyla, Tip 1 diyabetli çocuk ve gençlerin de herkes gibi spor hayatlarını rahatlıkla sürdürebilecekleri ve sporla yaşamlarında fark yaratabilecekleri mesajı vurgulandı.
DİYABETLİ ÇOCUKLAR, DİYABETLE ARKADAŞ OLARAK FARK YARATIYOR

Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, günümüzde diyabetli çocuk ve gençlerin uygun tedaviyle normal ve başarılı bir yaşam sürdürebileceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Sanıldığının aksine diyabet çocuklarda da görülür. Ancak çocuklar ‘Diyabetle Arkadaş’ olarak yaşıtları gibi her şeyi yapabilir. Örneğin diyabetlilerin arasında basketbol oyuncusu Alper Saruhan, maratoncu Gürkan Açıkgöz ve Real Madrid oyuncusu Nacho Fernández gibi başarılı birçok diyabetli sporcu var. Bu gösteri maçı da Tip 1 diyabetin spor yapmaya engel olmadığını, Tip 1 diyabetli çocuk ve gençlerin sporla yaşamlarında fark yaratabileceklerini gösteriyor.”

Danimarka merkezli Novo Nordisk’in 95 yıldır geleceğe yön veren tedavilerle insan hayatını iyileştirmek için faaliyet gösterdiğini belirten Novo Nordisk Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Hatipoğlu da, “Tip 1 diyabetli çocuk ve gençler de herkes gibi spor hayatlarını rahatlıkla sürdürebiliyor. Spor yaparak yaşamlarında fark yaratabiliyor. Biz de bu sosyal sorumluluk projesinde yer alarak Tip 1 diyabetli çocuk ve gençlerin uygun bir tedaviyle normal bir yaşam sürdürebileceğine dikkat çekmeyi amaçladık” dedi.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen geleneksel TÜBAD Turnuvası, bu yıl hayatını kaybeden TÜBAD üyeleri anısına gerçekleştirildi. TÜBAD Üyesi Doğan Hakyemez anısına yapılan Gençler Turnuvası 19-20 Eylül, basketbolun duayen ismi Mehmet Baturalp anısına düzenlenen 12. TÜBAD Mehmet Baturalp Turnuvası ise 21-22 Eylül tarihlerinde yapıldı. Dev kulüplerin yeni sezona en ciddi hazırlığı olarak bilinen 12. Geleneksel TÜBAD Turnuvası’na bu yıl Khimki Moscow, Darüşşafaka Tekfen, Anadolu Efes ve Banvit takımları katıldı. TÜBAD Doğan Hakyemez Gençler Turnuvası’nda ise Anadolu Efes, Tofaş, Darüşşafaka ve Fenerbahçe mücadele etti.
 

Ekleme Tarihi: 24 Eyl 2018 15:21