Spor Güncelleme Tarihi: 30 Tem 2017 21:52

Fatih Terim 3.5 Milyon Euro için itiraf etti

Milli Takımdan "karşılıklı anlaşarak" ayrıldığını açıklayan Fatih Terim, aldığı 3.5 milyon Euro'luk tazminatın hesabı sorulmaya başlanınca itiraf etti: İstifa etmedim, TFF görevime son verdi.

Fatih Terim 3.5 Milyon Euro için itiraf etti

Fatih Terim, Milli Takım ile yollarının ayrılması sonrası ilk kez konuştu.

Haftaiçi gündeme bomba gibi düşen ayrılık haberinin ardından TFF Başkanı Demirören "Anlaşarak ayrıldık" demişti. Ancak daha sonra Terim'e 3.5 milyon Euro tazminat verildiği ortaya çıktı.

3.5 MİLYON EURO BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Başta  Fenerbahçe olmak üzere bazı kulüpler ve "Milli Takım taraftarları" Terim'e aldığı bu para nedeniyle büyük tepki gösterdi. Terim ise ayrılığıyla ilgili tek kelime etmedi.

3.5 miyon Euro'luk tazminat gündemden düşmeyince, resmi  Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan Terim sonunda itiraf ederek istifa etmediğini,  Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendisini görevden aldığını açıkladı.

Terim'in açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"3.5 yıl görev yaptığım  Türkiye  Futbol Direktörlüğü görevinden istifa etmedim. Daha net yazayım: Görevime, TFF tarafından son verildi.

DEMİRÖREN BANA SARILDI, "DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR" DEDİ

Bir süre önce yaşanan olaydan hemen sonra,  İstanbul'da başkan  Yıldırım Demirören'in ofisinde,  Ali Dürüst'ün de bulunduğu konuşmada, kendilerine eğer bu olay kuruma ve kişilere zarar veriyorsa, görevi hemen bırakabileceğimi söyledim. Bunun üzerine  Yıldırım Demirören, bana sarılarak; 'Hocam, daha yapacak çok işimiz var' dedi ve böyle bir şeyin asla söz konusu olmayacağını söyledi.

ALİ DÜRÜST KARARI BİLDİRDİ

Ben de ekibimle birlikte Dünya Kupası hazırlıklarına devam ettim. 26 Temmuz  Çarşamba günü, sabah saatlerinde  Ali Dürüst ofisime gelerek,  Riva'da  Yıldırım Demirören,  Cengiz Zülfikaroğlu ve  Servet Yardımcı ile yaptıkları toplantıda alınan kararın görevime son verilmesi olduğunu bildirdi.

"DEMİRÖREN'LE LEVENT'TE BULUŞTUK, KARARI TEYİT ETTİ"

Ben de şaşkınlıkla  Ali Dürüst'e 'Bu iki önemli maçın arifesinde mi?' diye sorduğumda, 'Maalesef öyle' dedi.  Servet Yardımcı'nın, bunun bir an önce yapılmasını istediğini söyledi. Ben bu kararı, Demirören'den duymak istediğimi söyledim. Kendisi ile Levent'te buluştuk, bu kararı teyit etti. Kendisine gerekçeyi sordum, 'Hocam seni çok yıprattılar, senin üzerinden de bizi yıpratıyorlar' dedi.

Beraberlikler kadar ayrılıkların da bu işte doğal olduğunu söyleyerek, kendisine bu mevkiinin bir an evvel olması gerektiğini, elimden gelen yardımı da yapacağımı söyledim ve vedalaştık.

"TÜM ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

3.5 senelik bu süreçte benimle birlikte görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma, bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ben susunca yerime konuyan çok oluyor, Yakışıksız iddia ve yorumları, üzüntüyle takip ediyorum. Yaşananlar tüm gerçekliğiyle bu şekildedir. Saygılarımla."

Ekleme Tarihi: 30 Tem 2017 21:52