Spor Güncelleme Tarihi: 17 Kas 2016 22:49

Fenerbahçe ile Anadolu Efes kıyasa savaştı

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 8. haftasında iki Türk takımı Fenerbahçe ile Anadolu Efes, karşı karşıya geldi. Ülker Sports Arena'da oynanan mücadeleyi Fenerbahçe kazandı.

Fenerbahçe ile Anadolu Efes kıyasa savaştı
Ülker Sports Arena'da oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 88-80 kazandı.

İLK 5'LER:

Fenerbahçe: Jan Vesely, James Nunnally, Nikola Kalinic, Bobby Dixon, Pero Antic
Anadolu Efes: Bryce Cotton, Derrick Brown, Cedi Osman, Bryant Dunston, Jayson Granger

MAÇTAN NOTLAR:

Geçen sezonun finalisti Fenerbahçe, sezon çok iyi başlamasına rağmen son 3 maçtır ciddi bir düşüş yaşıyor. Sezonun ilk 4 maçını galip bitiren Fenerbahçe, son 3 karşılaşmasında ise Unics Kazan (Rusya), Baskonia (İspanya) ve Maccabi FOX'a (İsrail) kaybetmekten kurtulamadı. Anadolu Efes ise geride kalan 7 maçta 3 galibiyet ve 4 yenilgi aldı. İki takım bu sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda da karşılaştı. Ankara'da oynanan maçta Fenerbahçe rakibini 77-69 yenerek kupaya uzandı. 

45. KEZ...

Kulüplerin yakın dönemde yaptığı önemli yatırımlarla büyük bir gelişim gösteren Türk takımları, son 21 yılda Avrupa arenasında Koraç Kupası, Avrupa Ligi, Avrupa Kupası, EuroChallenge gibi organizasyonlarda 45 kez birbirlerine rakip oldu.

FENEBAHÇE, ANADOLU EFES'E YAKLAŞIK 21 YILDIR KAYBETMİYOR

Türk takımları arasında Avrupa arenasında en fazla Anadolu Efes ile Fenerbahçe birbirleriyle karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, bu akşam 9. kez Avrupa arenasında rakip olacağı Anadolu Efes'e bu kulvarda yaklaşık 21 yıldır kaybetmiyor. İki takım arasında Avrupa'da oynanan ilk maçı 16 Ocak 1996'da o zamanki adıyla Efes Pilsen kazanmıştı. Fenerbahçe, daha sonra rakibiyle Avrupa'da yaptığı 7 maçı da kazanmayı bildi. 

EN FAZLA FENERBAHÇE KAZANDI

Avrupa kupalarında en fazla Türk derbisine Fenerbahçe çıktı. Fenerbahçe, 19 kez Türk takımlarıyla Avrupa arenasında mücadele etti. Sarı-lacivertlilerin bu 19 maçın 15'ini kazanmayı bildi. Fenerbahçe'yi 17 maçla Anadolu Efes takip etti. Lacivert-beyazlılar bu maçlarda 8 kez galip geldi, 9 kez de yenildi. Galatasaray Odeabank 6, Darüşşafaka Doğuş ise daha önce Avrupa kupalarında 5 kez Türk derbisi oynadı. Galatasaray Odebank bu maçlarda 3 galibiyet, 3 yenilgi aldı. Avrupa'daki Türk derbilerinde Darüşşafaka Doğuş henüz galibiyet alamadı. Yeşil-siyahlılar, daha önce oynadığı 5 Türk derbisini de kaybetti. 

FENERBAHÇE SON 9 MAÇI DA KAZANDI 

Fenerbahçe, Avrupa'da Türk takımlarıyla yaptığı maçlarda rakiplerine karşı büyük üstünlük kurdu. İlk kez 1995-1996 sezonu Koraç Kupası'nda Efes Pilsen'le (Anadolu Efes) eşleşerek bir Türk takımıyla Avrupa arenasında mücadele eden sarı-lacivertliler, 21 yılda 19 kez Türk derbisi oynadı. Bu maçların 15'ini kazanıp sadece 4 yenilgi alan Fenerbahçe, son 9 maça ise damga vurdu.

THY Avrupa Ligi'nde Türk derbilerinde son 9 maçta Anadolu Efes'i 6, Darüşşafaka Doğuş'u 2, Galatasaray Odeabank'ı ise 1 kez yenen Fenerbahçe, son yenilgisini 2012-2013 sezonunda yaşadı. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş'a 5 Nisan 2013'te 80-73 yitirmişti. Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde de Türk derbilerinde büyük başarı sağladı. Sarı-lacivertliler, THY Avrupa Ligi'nde oynadığı 10 Türk derbisinin ise 9'unu kazandı. Fenerbahçe'yi bu kulvarda sadece Beşiktaş yenebildi.

Ekleme Tarihi: 17 Kas 2016 22:49