Spor Güncelleme Tarihi: 19 May 2017 23:38

Final Four'da Fenerbahçe tarih yazdı Olympiakos'a rakip oldu

Final Four'da İspanya'nın güçlü ekibi Real Madrid'i yenen Fenerbahçe tarih yazdı ve finalde Olympiakos'a rakip oldu.

Final Four'da Fenerbahçe tarih yazdı  Olympiakos'a rakip oldu

Fenerbahçe, İstanbul'da düzenlenen THY Euroleague Final Four maçında İspanyol devi Real Madrid'i 84-75 yenerek 2016 Berlin'den sonra üste üste 2'inci kez finale yükselmeyi başardı. Sarı-lacivertliler pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak Euroleague finalinde Yunan ekibi Olimpiakos'la karşılaşacak.

Fenerbahçe, Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en prestijli organizasyonu olan Euroleague'de bir kez daha tarih yazdı! İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan Final Four maçında Real Madrid'i sahadan silen Obradovic'in öğrencileri 84-75'lik galibiyetle adını finale yazdırdı.

Obradovic önderliğinde tarihinde 2. kez finale yükselen sarı-lacivertliler, Real Madrid'den 2015 Final Four'unun da rövanşını aldı!

Üst üste 2. kez Kupa 1'de adını finale yazdıran Fenerbahçe, CSKA Moskova'yı 82-78 yenerek finale yükselen Olimpiakos ile Pazar günü kupa için karşılaşacak.

Temsilcimiz Fenerbahçe Final Four'da İspanya'nın güçlü ekibi Real Madrid'i 84-75 devirerek adını finale yazdırdı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda maçın başından beri farkını ortaya koyan sarı lacivertliler üçüncü kez üst üste yer aldığı Dörtlü Final'de CSKA Moskova'yı eleyen Olympiakos'un rakibi oldu. Udoh'un muhteşem bir performans ortaya koyduğu maçta İspanyollar'a 9 sayı fark atarak ikinci kez üst üste finale çıktık.

AZİZ YILDIRIM SOYUNMA ODASINDA TAKIMA BAŞARILAR DİLEDİ 

THY Euroleague Final Four'da Real Madrid ile karşılaşacak olan Fenerbahçe takımı soyunma odasında son hazırlıklarını yaparken Başkan Aziz Yıldırım'ın sürprizi ile karşılaştı. Sahadan çıkarak takımın soyunma odasına giden Yıldırım, tüm oyuncu ve teknik ekibe başarılar diledi. Artık kupayı kazanmaları gerektiğini belirten Aziz Yıldırım'ın "Siz en büyüksünüz. Taraftarın önünde bunu başarabilirsiniz. Önce bu maçı alın ardından finalde inşallah kupa sizin" dediği öğrenildi.

DATOME-RUDY GERGİNLİK

Maçta 2. çeyreğin bitimine 6 dakika 4 saniye kala Datome ile Rudy Fernandez bir itişme yaşadı. Hakem karşılıklı faul çaldı ve oyuna Real Madrid başladı.
Bu karar sonrası Real Madrid Koçu Laso ve bench'i hakemlere yoğun itirazlarda bulundu. Fenerbahçe tribünleri bu duruma büyük tepki gösterdi ve tansiyon bir anda arttı. Sarı lacivertli taraftarlar, kenara gelen Rudy Fernandez aleyhine yoğun tezahüratlarda bulundular.

Ekleme Tarihi: 19 May 2017 23:38