Spor Güncelleme Tarihi: 25 Şub 2018 10:38

Satrançın genç yeteneği Batuhan Daştan altınla döndü

Genç büyükusta Batuhan Daştan, dünyanın en önemli ve güçlü turnuvalarından olan 2018 Uluslararası Graz Açık Satranç Turnuvası’ndan altın madalya müjdesiyle döndü.

Satrançın genç yeteneği Batuhan Daştan altınla döndü

Dünyaca ünlü büyükustaların mücadele ettiği turnuvada büyükusta Batuhan Daştan 9 turda 7,5 puan toplayarak altın madalya kazandı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Büyük zaferler, ciddi sabır, çokça azim gerektirir. Artık dünyaca ünlü turnuvalardan Türk sporcularımız zaferle dönüyor. Madalya sayımız her geçen yıl büyük artış gösteriyor. Bu yolda inançla çalışan büyükustamız Batuhan Daştan’ı yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Avusturya’nın Graz şehrinde düzenlenen 2018 Uluslararası Graz Açık Satranç Turnuvası kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Turnuvaya sekizinci sırada başlayan sporcumuz GM Batuhan Daştan, 9 turda 7,5 puan toplayarak turnuvayı birinci sırada tamamlamayı başardı. 3’üncü turda aldığı beraberlik sonrasında üst üste 3 maç kazanarak, 7’nci turda 1’inci masaya çıkan GM Daştan, turnuvanın favorilerinden GM Matej Sebenik ile beraber kaldı. 8’inci turda ise bir diğer favori GM Bartosz Socko karşısında siyah taşlar ile başarılı bir oyun sergileyen GM Daştan, son tura tek başına lider girmeyi başardı. Son turda ise masadan yarım puan ile ayrılan GM Daştan, birçok ünlü büyükustanın arasından sıyrılarak altın madalyaya uzandı.

Turnuvadaki bir diğer güzel haber de genç sporcu Tuna Onat Nalbant’dan geldi. Turnuvaya oldukça başarılı bir performans ile başlangıç yapan genç satranç sporcusu, turnuvayı 5,5 puan ile tamamlayarak ilk IM(Uluslararası Usta) normunu almayı başardı. Nalbant, ayrıca bu performansı ile 136,8 ELO kazarak FM(FIDE Ustası) olma yolunda önemli bir adım attı.

“GRAZ’DA KAZANILAN MADALYA GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI!”

2018 Uluslararası Graz Açık Satranç Turnuvası’nda Batuhan Daştan’ın kazandığı altın madalyanın gurur kaynağı olduğunu vurgulayan TSF Başkanı Tulay, şunları söyledi:
“Türk sporcuları, satranç sporunda çıtayı yükseltti. Türk satrancı başarı grafiğini her turnuva ve şampiyonada artarak yükseltiyor. Genç Büyükustalarımızdan Batuhan Daştan’ın Graz’da elde ettiği altın madalya, göğsümüzü kabarttı, Türk satrancı adına onurlandırdı.

Hiçbir başarı tesadüf değildir. Biz, canla başla, emek vererek, çaba göstererek, yılmadan, hep birlikte çalışıyoruz. Birbirimize ve Türkiye’ye inanıyoruz. Büyük zaferler, ciddi sabır, çokça azim gerektirir. İşte bu çabanın meyvelerini de alıyoruz. Her yıl madalya sayımız büyük bir artış göstermekte… Millilerimiz, büyükustalarımız, güçlü sporcularımız muazzam bir performans gösteriyorlar. Onların sayesinde gelecek çok daha aydınlık olacak. Büyükustamız Batuhan Daştan’a teşekkür ediyor, başarılarının devamını yürekten diliyorum.”

Ekleme Tarihi: 25 Şub 2018 10:38