Spor Güncelleme Tarihi: 18 May 2017 00:00

Ziraat Türkiye Kupası'nda Medipol Başakşehir Fenerbahçe'ye acımadı

Ziraat Türkiye Kupası'nda ikinci finalist belli oldu. Fenerbahçe ile ligin iddialı ekiplerinden Medipol Başakşehir Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda berabere kaldı. Penaltılara giden maçta Medipol Başakşehir, Fenerbahçe eleyerek Atiker Konyaspor'un rakibi oldu

Ziraat Türkiye Kupası'nda Medipol Başakşehir Fenerbahçe'ye acımadı

Medipol Başakşehir, Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında karşı karşıya geldi. Medipol Başakşehir, ev sahibi Fenerbahçe'yi penaltılarda eleyerek finalde Atiker Konyaspor'un rakibi oldu.

Medipol Başakşehir'i sahasında oynana ilk maç 2-2 sona ermişti. Fenerbahçe, 2-2'lik maçın rövanşında Medipol Başakşehir'i Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda konuk etti.

Maçın normal süresi 2-2 bitti. Penaltılara giden maçta Medipol Başakşehir, rakibini yenerek finale yükseldi ve Atiker Konyaspor'un rakibi oldu.

Maçta 2 tur panaltı atıldı. İlk penaltılarda eşitlik bozulmadı. İkinci penaltılarda Medipol Başakşehir 10 penaltının 10'unu gole çevirdi. Fenerbahçe kaybettiği penaltı ile 9 golde kaldı. Maç Fenerbahçe 11 Medipol Başakşehir 12 skoruyla bitti.

BAŞAKŞEHİR KAÇTI, FENER KOVALADI

Başakşehir, 42. dakikada  Emre Belözoğlu'nun golüyle öne geçti.  Fenerbahçe,  Moussa Sow'un 71. dakikadaki golüyle beraberliği yakaladı.  Fenerbahçe'ye golü atan isim yine eski bir Fenerbahçeli oldu. 86. dakikada  Samuel Holmen,  Başakşehir'i öne geçirdi.  Fenerbahçe, 87. dakikada  Ozan Tufan ile eşitlik golünü buldu.

PENALTI ATIŞLARI

İlk penaltı vuruşunda topun başına  Emre Belözoğlu geldi ve  Volkan Demirel ile topu ayrı köşelere gönderdi.  Fenerbahçe'de ilk penaltı vuruşu için  Moussa Sow geldi ve  Volkan Babacan'ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu.

VİSCA VE MEHMET TOPAL KAÇIRDI

Başakşehir'de ikinci penaltı vuruşu için  Edin Visca geldi.  Edin Visca'nın vuruşunu  Volkan Demirel çıkardı.  Fenerbahçe'de Simon Kjaer ise top ve kaleciyi ayrı köşelere göndermeyi başardı. Üçüncü penaltılar için  Mustafa Pektemek beyaz noktaya geldi ve net bir vuruşla ağları buldu.  Fenerbahçe'de Josef de Souza topu sol köşeye gönderdi, direğin içine çarpan top ağlarla buluştu. Alexandre Epureanu, dördüncü penaltıyı yerden köşeye gönderdi ve ağları buldu.  Fenerbahçe'de  Mehmet Topal, topu üstten auta yolladı. Son penaltılara 4'te 3 başarılı vuruş ile geçildi.  Başakşehir'de  Emmanuel Adebayor, topu ortaya yolladı ve avantajı takımına getirdi. Jeremain Lens golü bularak eşitliği sağladı.

Başakşehir'de  Cengiz Ünder, penaltı noktasının başına geldi ve net bir vuruşla ağları buldu.  Fenerbahçe'de  Volkan Şen top ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.  Samuel Holmen, 7. penaltıda beyaz noktaya geldi ve topu ağlara gönderdi. Sarı lacivertlilerde Roman Neustadter, sakince bir vuruş yaptı ve eşitlik bozulmadı.

Başakşehir'de Stefano Napoleoni, 8. penaltıyı direğe nişanladı.  Fenerbahçe'de Martin Skrtel'in vuruşunu da  Volkan Babacan çıkardı.

KALECİLER FENA ÇUVALLADI

9. penaltıda Attamah, topu tam çatala gönderdi ve  Başakşehir öne geçti.  Fenerbahçe'de  Hasan Ali Kaldırım, topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. 10. penaltıda  Volkan Babacan topun başına geldi ve üst direğe nişanladı!  Fenerbahçe'de topun başına  Volkan Demirel geldi ve yandan auta attı.

11. penaltıda  Emre Belözoğlu, net bir penaltıyla topu ağlara gönderdi.  Fenerbahçe'de  Moussa Sow topun başına geçti ve ağlara gönderdi. 12. penaltı için  Başakşehir'de  Samuel Holmen topun gerisine geldi ve bir kez daha  Başakşehir'i öne geçirdi. Simon Kjaer, köşeye yaptığı sert vuruşla eşitliği sağladı.

SOUZA TURU BAŞAKŞEHİR'E VERDİ

Adebayor, 13. penaltı için topun başına geldi ve net bir vuruşla köşeden ağları buldu.  Fenerbahçe'de Josef de Souza son penaltıyı üstten auta yolladı ve  Başakşehir finale yükseldi.

Ekleme Tarihi: 18 May 2017 00:00