Yaşam Güncelleme Tarihi: 13 Ara 2020 19:14

Alman kadın komşularına 7,5 milyon dolar bıraktı

Orta Almanya'daki bir topluluğun sakinleri, yaşlı bir komşunun ölümünün ardından beklenmedik bir şekilde mülklerini ve 6.2 milyon € (7.5 milyon $) değerinde bir hisse portföyünü miras aldılar.

Alman kadın komşularına 7,5 milyon dolar bıraktı

6 köyden oluşan Waldsolms ilçesinden yapılan bir açıklamaya göre Renate Wedel, 1975 yılından beri Almanya'nın Hessen eyaletinin Hessen eyaletindeki Waldsolms'un Weiperfelden bölgesinde kocası Alfred Wedel ile birlikte yaşıyordu .

Borsada "başarılı" ve "aktif" olan Alfred, 2014 yılında vefat etti ve 2016 yılından beri Frankfurt'ta bir huzurevinde bakım gören Renate, Aralık 2019'da 81 yaşında hayata veda etti.

Bölge, bu yılın Nisan ayında, Renate'nin kendisine bir banka bakiyesi, hisseler ve değerli eşyalarını miras bıraktığı bilgisini aldığını söyledi.

Yerel medya kuruluşu Hessenschau, Renate'nin asıl varisi olan kız kardeşinin çoktan öldüğünü bildirdi.

Haber yetkilileri şok etti. Yerel belediye başkanı Bernd Heine, Hessenschau'ya verdiği demeçte, "İlk başta bunun mümkün olmadığını düşündüm, bir virgülün kaydığını düşündüm, bir şeyler pek doğru değil."

Belediye ayrıca Weiperfelden'de, başlangıçta miras olarak bırakılan, ancak evin ve müştemilatların bakım masrafları ve sakinlerin katkılarının yerel bir yol üzerinde çalışması nedeniyle ilk mirasçı tarafından reddedilen bir mülkü de miras aldı.

Topluluk, 6,2 milyon Euro değerindeki mirası "toplum tesisleri ve altyapısı" için kullanmak zorundadır.

Topluluk yaptığı açıklamada, "Waldsolms topluluğu, bu önemli miras için Wedel çiftine ölümünden sonra teşekkür eder," dedi.

"Bununla çok sorumlu bir şekilde başa çıkacağız, topluluğumuzu herkesin iyiliği için geliştireceğiz ve her ikisinin de onurlu bir anısını koruyacağız."

Yerel halkın paranın neye harcanması gerektiği konusunda bazı fikirleri var. Heine, Hessenschau'ya bisiklet yolları, binalar ve bir anaokulu için paraya ihtiyaç duyulduğunu söylerken, sakinler paranın açık yüzme havuzunda, toplu taşıma araçlarında ve yerel çocuklar için tesislerde harcanmasını önerdiler.

Ekleme Tarihi: 13 Ara 2020 19:14