Yaşam Güncelleme Tarihi: 25 Şub 2021 00:27

Canlandırıcı hayat ritmi

Ba duan jin savunucusu ve uygulayıcısı Zhang Yan ve ekibi Kasım ayında 2020 Gansu Eyaleti Ba Duan Jin Yarışmasını kazandı. 33 takımın yer aldığı yarışmaya 1.400'den fazla katılımcı katıldı

Canlandırıcı hayat ritmi

Shen Wendi ve Ma Jingna raporuna göre Ba duan jin, vücut hareketlerini nefes alma ve rahat bir zihinle koordine ederek sağlık yararları sunuyor. 

"Parmağınızı çaprazlayarak, nefes alın ve ardından kollarınızı başınızın üzerinde yavaşça kaldırın."

66 yaşındaki Long Jing, Douyin video uygulamasında yayınladığı bir videoda bir ba duan jin egzersizi gösteriyor.

Gansu eyaleti, Lanzhou'da bir avuç üst düzey profesyonelden biri olan Long, 15 yılı aşkın süredir ba duan jin öğretmektedir. Her sabah 07:00 - 8:30 saatleri arasında şehrin en büyük meydanında her gün 100 ila 200 kişinin ilgisini çeken sabah egzersiz seansları düzenlerdi.

Ancak 2020'nin ilk yarısında, COVID-19 mesafe önlemleri nedeniyle çevrimiçi olarak ba duan jin öğretmeye başladı. Takipçileri, düzeltme ve rehberlik için ona uygulama videolarını gönderir.

Long, "Kasvetli zamanlarda iyi bir ruh hali içinde kalmak özellikle önemlidir. Ba duan jin vücudu ve nefesi yönlendirmek ve böylece zihni sakinleştirmek için kapsamlı bir egzersizdir. Çin halkının geleneksel olarak sağlıklı kalmasının yolu budur" diyor Long.

İzleyicileri, okul çağındaki çocuklardan 89 yaşındaki birine kadar geniş bir yaş aralığını kapsıyor.

Öğrencilerinden biri olan 55 yaşındaki Guo Xiuzhen, "Çigongun çeşitli biçimleri var, ancak bence ba duan jin'in benim için en iyisi olduğunu düşünüyorum" diyor.

Guo, sağlık durumunun kötü olması nedeniyle kadınlar için normalden beş yıl önce 50 yaşında emekli oldu. Ba duan jin'i almadan önce, rahatlaması için ilaçlara bağımlıydı.

Yaşlılara bakarken ve torunlarını büyütürken, onun yaşındaki kadınlar genellikle ailelerinin temel dayanağıdır. Ancak Guo, hastalığı nedeniyle bunu yapamadı.

"Geçmişte, ne işimi ne de ev işimi halledemediğim için çoğu zaman işe yaramaz olduğumu hissettim. Tek yapmak istediğim bir an önce emekli olmak ve uyumaktı. Sık sık kendimi suçladım çünkü yerine getiremediğim için bir ebeveyn ve bir kız olarak benim sorumluluğum, "diyor Guo.

2016 yılında Long'dan ba duan jin öğrenmeye başladı. Dört yıllık uygulama hem gücünü hem de moralini kademeli olarak artırdı.

"Bazı qigong biçimleri hayvanların duruşlarını taklit ettikleri için zordur. Karşılaştırıldığında, ba duan jin hareketleri daha hafif ve takip edilmesi daha kolaydır. Aksi takdirde, ısrar etmem imkansız olur. Üstelik fazla zaman veya yer kaplamaz. ve temelde ücretsizdir. "

Guo'nun çevresindeki insanlara göre, ba duan jin'i uygulamaya başladığından beri geçirdiği kritik dönüşümlerden biri, hayata karşı daha olumlu bir tutuma sahip olmasıdır.

"Eskiden berbat bir aşçıydım, çünkü iştahım o kadar zayıftı ki yemek yapma niyetim yoktu. Ama hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha iyi hale geldikçe yemek yapmaya başladım ve ilerlemeye devam ettim. Şimdi olduğundan daha eminim önce."

Guo, tüm aileye festival için büyük bir yemek pişirmeye hazırlanırken, son Ay Yeni Yılı için buzdolabını taze et ve sebzelerle doldurdu.

"Artık ailemde endişe duymuyorum. Artık olumlu bir katkıda bulunabilir ve onları mutlu edebilirim. En çok değer verdiğim ve gurur duyduğum şey bu," diyor.

Hareket halinde sağlık

Çigong'un dini veya dövüş biçimlerinin aksine, ba duan jin öncelikle sağlığı iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

Geleneksel Çin Tıbbı Tianjin Üniversitesi başkanı ve Çin Çin Tıp Bilimleri Akademisi'nin onursal başkanı Zhang Boli'nun, Çin Tıp Bilimleri Çin Akademisi'nin onursal başkanı Zhang Boli'nun, hafif COVID-19 vakaları için terapötik bir uygunluk rejimi olarak bile kabul edildi. Geçen yıl Hubei eyaletinin başkenti Wuhan'daki derme çatma hastaneler.

Ad, kasları güçlendiren, dolaşımı ve solunumu iyileştiren ve bağışıklık sistemini güçlendiren sekiz hareket dizisinden oluştuğu için kelimenin tam anlamıyla "sekiz bölümlü brokar" olarak tercüme edilir.

Song Hanedanlığı'na (960-1279) kadar uzanan bu hareketlerin yapılması kolaydır, sağlığı iyileştirmede etkilidir ve zarif bir duruş geliştirmede etkilidir. En basit qiqong biçimlerinden biri olarak, aynı zamanda özellikle 45 ila 60 yaşları arasındaki insanlar arasında en popüler olanlardan biridir.

Bir hareket setinin tamamlanması yalnızca altı dakika sürer ve 1 metrekare kadar küçük bir alan gerektirir.

Bir tutkuya geçmek

50 yaşındaki Zhang Yan da ba duan jin'in hayranı.

Long'un eğitmenlik yaptığı Kasım ayında 2020 Gansu Eyaleti Ba Duan Jin Yarışmasına kadar tatbikattan haberi yoktu. Yarışma, CPC Gansu İl Komitesi ve Gansu Spor Bürosu bünyesindeki departmanların çalışma komitesi tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Kaydolduktan sonra, diğer 29 meslektaşıyla birlikte profesyonel rehberlik altında bir saatlik günlük eğitim almaya başladı. İki hafta pratik yaptıktan sonra ona aşık oldu.

"Öğrenmesi kolay görünüyor, ancak çok enerji tüketiyor, çünkü çok konsantre olmanız gerekiyor. Bütün bir set sadece birkaç dakika sürüyor, ancak bir seti birkaç kez tekrarladıktan sonra çok terlerim. Sonrasında tazelenmiş ve canlanmış hissediyorum." diyor.

Şirketi, yarışmada birincilik ödülünü kazandı ve bu da onu uygulamaya devam etmesi için cesaretlendirdi.

"Benim için beklenmedik bir bonus, 'aşk kollarımın' gitmiş olmasıdır. Kilo vermenin benim yaşımdaki kadınlar için zor olduğu biliniyor, ancak şimdi daha iyi durumdayım. Bu nedenle, kız kardeşlerimi bu süre boyunca benimle pratik yapmaya teşvik etmeyi planlıyorum. Bahar Şenliği aile buluşması, "diyor Zhang.

Long gibi bir öğretmen olmak ve ba duan jin'i daha fazla insana tanıtmak istediği için emekli olduktan sonra çabalayacak bir şey de buldu.

Long'un da kendi ba duan jin'ini mükemmelleştirmek gibi bir hedefi var. Derslerini takip edenlerden geri bildirim almaya ve aldığı geri bildirimlerin çalışılmasına ve karşılaştırılmasına dayalı olarak profesyoneller ve deneyimli uygulayıcılarla etkileşim kurmaya isteklidir.

"Ba duan jin katı bir fitness rejimi değildir. İnsanların egzersizlere tepkilerini almak ve onların tepkilerini dinlemek önemlidir, böylece modern insanların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde daha fazla uyarlanabilir. Sanırım bu benim sorumluluğum ve bu benim tutkum "Bana göre bu, Çin kültürünün gerçek mirasıdır" diyor.

Ba duan jin, Ağustos ayında düzenlenecek dokuzuncu Gansu İl Oyunlarına halkın katılımına açık altı qigong etkinliğinden biri olarak dahil edildi.

Ekleme Tarihi: 25 Şub 2021 00:27