Yaşam Güncelleme Tarihi: 23 Kas 2016 16:41

Evde terk edilen 14 kedi açlıktan birbirini yedi

Avustralya'nın Adelaide kentinde 14 kedisini evde bırakarak açlıktan birbirini yemelerine sebebiyet veren bir kadın hayvanlara zulümden suçlu bulundu.

Evde terk edilen 14 kedi açlıktan birbirini yedi
Avustralya Yayın Kurumu'nun haberine göre, hayvanlara kötü muameleyi önlemek için faaliyet gösteren Hayvanları Koruma Derneği memurları tarafından Eylül 2015'te komşuların şikayeti üzerine girilen evde, 13'ü ölü bir de zayıf düşmüş toplam 14 kedi bulundu.

14 KEDİDEN 13'Ü ÖLDÜ

RSPCA tarafından kaydedilen görüntülerde evin darmadağın ve hayvan dışkısı içinde olduğu görüldü. Ayrıca görüntülerde bir görevli "Bu kedi, ölmüş bir kediyi mi yemiş?" diye soruyor. Diğer görevli de "Evet, birkaç tane daha var." diye yanıt veriyor. Hayatta olmasına karşın çok zayıflamış bir kedi buldular.

KEFALETLE SERBEST BIRAKILDI

Port Adelaide Sulh Ceza Mahkemesi ise kedilerin sahibi 43 yaşındaki kadınının davasında bugün kararını açıkladı. Akıl sağlığı yerinde olmadığı belirtilen kadın, hayvanlara zulümden suçlu buldu. Mahkeme, kadını 12 ay 'iyi hal' şartıyla kefaletle serbest bırakırken, hayvan sahibi olma yasağı getirdi. Ayrıca kadının, 12 ay boyunca bir kez daha suç işlemesi halinde tazminat ödeyeceği belirtildi.

HAYATTA KALAN KEDİ SAHİPLENDİRİLDİ

RSPCA'nın Güney Avustralya şefi Andrea Lewis, olayın kurum personeli için de içler acısı olduğunu söyledi. "Korkunç şeyler gördüler ve uzun bir süre de etkisi devam edecek." diyen Lewis, "İnsanlar kesinlikle hayvanlarını yalnız bırakmamalı. Hayvanlara iyi bakmak herkes için yasal bir yükümlülük." vurgusu yaptı. Lewis, hayatta olmasına karşın çok zayıflamış haldeki kediye ise Trooper adını verdiklerini belirtip "Adelaide'daki başka bir aile tarafından sahiplenildi. Durumu iyi. Yeni ailesi tarafından çok seviliyor." dedi.

Ekleme Tarihi: 23 Kas 2016 16:41