Yaşam Güncelleme Tarihi: 20 Nis 2022 20:39

Güney Kore'deki herkes yakında gençleşebilir?

Asya ülkesinde yaşınızı hesaplamanın üç farklı yolu vardır - bunlardan biri yeni doğmuş bir bebeğin iki yaşında olabileceği anlamına gelir. Şimdi seçilen başkan değişim için bastırıyor.

Güney Kore'deki herkes yakında gençleşebilir?

İsim: Kore Çağı.

Yaş: Koreli.

Gerçek yaş: Bu gerçekten kafa karıştırıcı olacak, değil mi?

Kesinlikle öyle görünüyor. Göründüğünden daha basit olduğuna söz veriyorum. Sana bir soru sorayım. Doğduğunuzda kaç yaşındaydınız?

Bu kolay. Sıfır yaşındaydım. Bu harika! Tabii ki, Güney Kore'de doğmadıysanız .

Niye ya? Çünkü o zaman bir yaşında olurdun.

Hayır, yapmazdım. Evet yapardınız, çünkü Güney Kore'de bebekler doğduklarında bir yaşındadır.

Öyleyse hamilelikler daha mı uzun, yoksa…? Hayır, sadece böyle sayıyorlar. İkinci soru: Hangi noktada bir yaş daha yaşlanıyorsunuz?

Oh, bunu biliyorum : benim doğum günümde. Hayır. 1 Ocak'ta. 1 Ocak'ta tüm ülkedeki herkes aynı anda bir yaş yaşlanıyor.

Kayboldum. O zaman size Güney Kore'de bebeklerin sıfır yaşında doğduğu ve 1 Ocak'ta bir yaş büyüdüğü diğer yaş hesaplama yöntemini anlatmasam iyi olur.

Ne? Niye ya? Çünkü bu gelenek, bu yüzden. BBC'nin bildirdiği gibi , bu tutarsızlık , pop grubu BTS şöhretinin AKA V'si olan Kim Tae-hyung'un 30 Aralık 1995'te doğduğu için aynı anda 26, 27 ve 28 yaşında olduğu anlamına geliyor.

Bu kulağa müthiş bir baş ağrısı gibi geliyor. Bu. Güney Kore, yeni doğmuş bir bebeğin iki yaşında olabileceği dünyadaki tek ülkedir. Ve bu yüzden ülkenin cumhurbaşkanı seçilen Yoon Suk-yeol bir modernizasyon önerdi.

Bunun için cennete teşekkürler. Sadece uygulanmasını hiç beklemeyin. Benzer bir modernizasyon politikası 2019'da ve yine geçen yıl önerildi, ancak her iki girişim de yasalaştırılamadı.

Ama neden? Doğruyu biliyorum? Bazı sahte, buğulu, sahte gelenek ve egemenlik hafızasını yatıştırmak için temel küresel mantığı kasten görmezden gelen bir ülkede yaşadığınızı hayal edin.

Pekâlâ. Her neyse, bana öyle geliyor ki Güney Kore'nin buna bir el atması gerekiyor. Tamamen katılıyorum. Ülkenin şimdi ihtiyacı olan şey, gerçek bir yetişkinin devreye girmesi ve durumun sorumluluğunu üstlenmesi. Ve biliyor musun? kendimi aday gösteriyorum

Niye ya? büyümüş müsün kesinlikle öyleyim. Ben… bir dakika, bunu çözmeye çalışayım…… doğumluyum ve her Ocak ayında bir yaş yaşlanıyorum… Tamam, ya altı aylıkım ya da 153.

Şöyle deyin: "Güney Kore'nin gerçekten alışılmadık gelenekleri var."

" Resmi kuğu sayımı olan bir ülkede yaşayan biri" demeyin

Ekleme Tarihi: 20 Nis 2022 20:39