Yaşam Güncelleme Tarihi: 4 Eyl 2016 21:01

Hacı adaylarına salata ve cacık servisi yasaklandı

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı bu sene hacı adaylarının sağlıklı olarak Arafat Vakfesine gidebilmesi için hacılara cacık ve salatayı yasakladı.

Hacı adaylarına salata ve cacık servisi yasaklandı
Suudi Arabistan Hac Bakanlığı bu sene hacı adaylarının sağlıklı olarak Arafat Vakfesine gidebilmesi için aldığı tedbirlerle dikkat çekiyor. İshal salgınına tedbir olarak hac organizasyonu yapan ülkelerin yemekhanelerine bugün gönderilen bir talimat ile yemekte salata ve cacık servisi yasaklandı.

SICAK YEMEKLERDEN VAZGEÇİLDİ

Hava sıcaklıklarının Arafat'ta 58-60 dereceyi bulması sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı da 2 sene öncesine kadar Arafat'ta yaptığı sıcak yemek servisini bozulma ihtimaline karşı kumanyaya çevirdi. Bu arada Mekke-i Mükerreme'de ambalajlı su tüketimini teşvik etmek için otobüs durakları, Cebel-i Rahme ve Mina gibi bölgelerde bulunan buzdolaplı su sebilleri de boş tutuluyor.

İSHAL VE SALGIN HASTALIK NEDENİYLE YASAKLANDI

Sıcaklıklar sebebiyle ishal salgınına tedbir olarak uygulamaya konulan salata yasağı ve açık su servisinin dışında, toplu hac organizasyonu yapan kurumların yemekhaneleri de 2 günde bir denetleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mekke'deki yemekhanesinde 220 kişi ile her gün 38 bin hacı adayı için 45 bin kişilik iki öğün yemek servisi yapılıyor.

AKŞAM YEMEKLERİ SAAT 15.00'TE OTELLERE SERVİS EDİLİYOR

Ayniyat Ekip Başkanı Muhammed Zeyd Özel, yemek servisinde geniş bir yelpazede hizmet verdiklerini belirterek, ısıtıcılı servis sistemleri ile her gece sabah kahvaltısı için 04'e kadar çorba hazırlandığını, akşam yemeklerinin de Mekke'deki hac trafiği göz önünde bulundurularak 15.00'te otellere servis edildiğini söyledi.

ET ALIMLARI SUUDİ ARABİSTAN'DAN YAPILIYOR

Bakliyat malzemeleri, salça, peynir zeytin gibi malzemelerin TIR'lar ile Türkiye'den nakledildiğini, taze meyve sebze ile et alımlarının Suudi Arabistan'dan yapıldığına dikkat çeken Özel, yemeklerin Türk aşçıları tarafından hacıların damak tadına uygun olarak hazırlanmaya gayret edildiğini bildirdi.

Ekleme Tarihi: 4 Eyl 2016 21:01