Yaşam Güncelleme Tarihi: 19 Nis 2022 02:06

Neden evcil hayvan sahipleri kedileri tasmayla dışarı çıkarıyor?

Evcil kediler yerli vahşi yaşam için büyük bir tehdittir, bu nedenle Avustralya'daki konseyler çöküyor - ancak bazı kedi yavruları, tasmalı oldukları sürece açık havada yürüyüş yapmanın keyfini çıkarabilirler.

Neden evcil hayvan sahipleri kedileri tasmayla dışarı çıkarıyor?

Görünüşe göre bazı kediler tasmalı yürümeyi sevmiyor.

Ancak bazıları bunu yapıyor ve bir hayvan davranışı uzmanına göre, bazı kediler bir kurşun üzerinde yürümek için eğitilebilir, bu da açık havada hala eğlenmelerini sağlar.

Daha fazla belediye bölgesi, kedilerin tasmasız dolaşmasını yasaklıyor ve yerli vahşi yaşamı tehdit ediyor, bu yüzden içeride sürülüyorlar.

Bir araştırma, evcil kedilerin yılda yaklaşık 230 milyon yerli Avustralya hayvanını öldürdüğünü buldu . Vahşi kedileri ekleyin ve toplam yaklaşık 1,7 milyar yerli hayvandır . Araştırmalar, vahşi ve evcil kedilerin düzinelerce yok oluştan sorumlu olduğunu ve 120 türü daha tehdit ettiğini gösteriyor.

Avustralya'nın birçok bölgesindeki ev sahiplerine kedileri evlerinde tutmaları söyleniyor, bazı konseyler sokağa çıkma yasakları ve hatta kedileri dışarı çıkarma yasağı uyguluyor.

Temmuz ayından itibaren, tüm Canberra kedileri içeride tutulmak zorunda kalacak . Greater Bendigo bunu zaten yapıyor ve Adelaide Hills yılın başında benzer kurallar getirdi .

Bununla birlikte, birçok durumda, tasmalı tutulurlarsa, kedilere günlük olarak serbest bırakılmasına izin verilir.

RSPCA, köpeklerin aksine kedilerin yürüyüşte sorumlu olduğunu söylüyor: İnsanların onları takip etmesi bekleniyor . (Yazar Terry Pratchett'in dediği gibi: "Eski zamanlarda kedilere tanrılar gibi tapılırdı; bunu unutmadılar.")

Veteriner davranışsal tıpta Melbourne uzmanı olan Dr Jacqui Ley, zihinsel sağlık sorunları olan hayvanlarla “onların tekrar iyi olmalarına yardımcı olmak için” çalışır. Bağlı bir kediye yürümeyi öğretebileceğini söylüyor.

“Bazı kediler önde yürüyüşe çıkmaktan hoşlanır” diyor. "Onlar tıpkı insanlar gibiler. Bazıları çok daha sosyal, dışa dönük ve bazıları … evde kalmayı sever.

İşin püf noktası, bakıcıların, koruyucuların ve sahiplerin kedilerinin ne tür olduğunu ve bundan hoşlanıp hoşlanmayacaklarını anlamalarıdır.”

Bir kediye bir ipucu üzerinde yürümesi için eğitim vermenin hızlı bir süreç olmayabileceğini kabul ediyor. İlk olarak, bir kedi koşum takımı bulun - bunlar çevrimiçi olarak ve çeşitli evcil hayvan mağazalarında mevcuttur - ve bu bir koşum olmalıdır. Kedi tasması kesmez. Daha sonra alışana kadar moggy pedinizi evin etrafında gezdirin. Tedaviler yardımcı olacaktır.

Ardından koşum takımına bir kablo takın ve evin içinde dolaşın (çekmeden - kedi eldivenleri, insanlar).

Kedinizin rahat olduğunu düşündüğünüzde, büyük, geniş dünyaya girmeden ve ara sıra kedicik bakışları için canlanmadan önce, önce bahçede bir gezintiye çıkın.

RSPCA'nın politikası , "doğrudan gözetim altında sahibinin mülkü dışında kedileri gezdirmek için bir tasma ve koşum takımının kullanılabileceği" şeklindedir, ancak şöyle devam eder: "Bazı sahipler kedilerini bir tasma üzerinde yürümek için başarılı bir şekilde eğitmesine rağmen, genel olarak RSPCA yapar tavsiye etmem”.

Dernek, yeni ortamların bir kediyi strese sokabileceğini ve kaçışa dayanıklı bir muhafazanın daha iyi bir seçenek olabileceğini söylüyor. Ayrıca kedilerin halka açık parklara götürülmesine karşı uyarıda bulunur, ancak özellikle ara sokaklardan, çöplüklerden veya teneke çatılardan söz etmez.

Veteriner hemşire Nina Gibbins, iki yaşındaki Burma kedisi Summer'a bir ipucu üzerinde yürümeyi özenle öğretmeye çalışıyor. Summer, Gibbins'in talimatlarına uyması gerektiği fikrini derinden hor görüyor, ancak lider olmaktan nispeten mutlu görünüyor.

Yerli vahşi yaşamı kurtarmak ve şişman bir kediye sahip olmaktan kaçınmak için eski mog'a yeni numaralar öğretmeye değer olabilir.

Ekleme Tarihi: 19 Nis 2022 02:06