Yaşam Güncelleme Tarihi: 21 Ağu 2016 12:33

Onlar 1990'larda terörden kaçtı ama terör peşini bırakmadı

Gaziantep'te dün akşam korkunç bir saldırı düzenlenen düğünün sahiplerinin 1990'lı yıllarda savaş mağduru olarak Siirt Pervari'den Antep'e göç etmiş bir aile olduğu öğrenildi.

Onlar 1990'larda terörden kaçtı ama terör peşini bırakmadı
Gaziantep'te dün akşam sokakta yapılan bir düğün sırasında düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye yükseldi. Saldırının IŞİD bağlantılı olduğu şüphesi dile getiriliyor.

HDP Diyarbakır teşkilatı, facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Düğün sahiplerinin 1990'lı yıllarda savaş mağduru olarak Siirt Pervari'den Antep'e göç etmiş bir Kürt aile." dedi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI YÜKSELİYOR

Gaziantep'te cumartesi akşamı bir sokak düğünü sırasında düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor. Gaziantep Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada,, " Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Çok sayıda ambulans sevk edilmiştir" denildi. 94 kişinin yaralandığı terör saldırısında, hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye yükseldiği bildirildi.

MEHMET ŞİMŞEK: CANLI BOMBA

Saldırının ardından CNN Türk'e açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek "Canlı bomba saldırısı olduğu tahmin ediliyor" dedi.

Saldırının arkasında kimin olduğu henüz kesinlik kazanmadı. Bazı AK Parti milletvekilleri olayın arkasında IŞİD'in olabileceğini belirtirken, Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da olayın failinin IŞİD olduğu ihtimali dile getirildi.

ERDOĞAN: BAŞARAMAYACAKSINIZ

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep'te gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili görüşlerine yer verildi. Erdoğan, "Bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum ki, ülkemiz ve milletimiz için 15 Temmuz silahlı darbe girişiminin ve o gece kaybettiğimiz 240 vatandaşımızın faili FETÖ'yle, sadece son bir ayda asker, polis ve köy korucularından oluşan 70 güvenlik görevlimizin katili PKK'yla, Gaziantep saldırısının muhtemel faili IŞİD, arasında hiçbir fark yoktur. Bu örgütleri ülkemizin ve milletimizin üzerine saldırtanlara mesajımız yine aynıdır, başaramayacaksınız!" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Türkiye'ye güçleri yetmeyenlerin, etnik ve mezhep temelli hassasiyetler üzerinden vatandaşlarımızı birbirlerine karşı kışkırtma senaryoları tutmayacaktır." dedi.

HDP: SİİRT PERVARİ'DEN GAZİANTEP'E GÖÇ ETMİŞ BİR KÜRT AİLE

HDP Diyarbakır teşkilatı, facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada da ölü sayısının belirtilenden daha fazla olduğu vurguladı:

" Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesinde sokak arasındaki düğüne yönelik barbar terörist saldırıda çoğunluğu çocuklardan oluşan 50 kişi yaşamını kaybetti. Hastanelerde 80 civarı yaralı var. Düğün sahiplerinin 1990'lı yıllarda savaş mağduru olarak Siirt Pervari'den Antep'e göç etmiş bir Kürt aile."

Ekleme Tarihi: 21 Ağu 2016 12:33