Yaşam Güncelleme Tarihi: 18 May 2017 01:32

Ramazan ayı ve oruç ne zaman başlıyor?

Müslümanlar için özel önemi olan ve içinde Kadir Gecesini barındıran Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Hicri Takvime göre sahur ve iftar saatlerini açıkladı. Pekiyi Ramazan ayı hangi gün başlıyor oruç hangi tarihte tutulacak, Ramazan bayramı ne zaman? İşte cevabı

Ramazan ayı ve oruç ne zaman başlıyor?

Ramazan ayına sayılı günler kaldı ve ilk oruç Mayıs ayının sonuna doğru tutulacak.  Pekiyi 2017 takviminde Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı ne zaman? .

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hicri Takvime göre sahur ve iftar saatlerini açıkladı. Kuzey yarımkurede özellikle gün ışığının en uzun süre yaşandığı uzun gündüzlerin olacağı Mayıs sonu ve Haziran'da oruç süreleri de uzun olacak. 
Hazırlanan imsakiyelere göre oruç üzerlerine farz olan müslümanlar İlk sahuru 27 Mayıs 2017'de saat 03:16’ya kadar yapacak. İlk tutulan orucun iftar saati ise 20:37 olacak.  Bu yıl yaklaşık 17 saat oruç tutulacak. 

Müslümanlar Ramazan ayı süresince oruçlarını ve ibadetlerini gerçekleştirecek. Son orucun sahuru 24 Haziran 2017’de saat 03:03’te başlıyacak iftar ise 20:51’de yapılacak. İlk sahur ile son sahur arasında 14 dakika olacak. 2017-2018 ve 2019 yılları en uzun oruç saatlerinin olduğu seneler olacak. Bu yıl iftar saatlerin dakikalar şeklinde geriye gelmeyecek ileriye gidecek. Ramazan Bayramı 25 Haziran 2017 Pazar günü başlayacak ve 27 Haziran 2017 Salı günü sona erecek. Resmi tatil olarak Pazartesi ve Salı günü memurlar izin yapacak. 

12 Mayıs Cuma hutbesinde Diyanet İşleri Başkanlığı "oruç" ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Hutbede  "riya"nın Allah katında ne kadar kaçınılması gereken bir davranış olduğuna dari mesajlar verildi. "Hutbede riyaya kurban edilen oruçların, kötülüklere karşı kalkan olamayacağı ifade edildi. Hutbede "Riya ile kesilmişse kurbanlarımız, bizleri Rabbimize yakınlaştıramaz. Riya ile kirletilmişse sadakalarımız, infakımız ve hasenatımız, Rabbimize olan sadakatimizi ifade etmekten uzak kalır. Peygamber Efendimiz (s.a.s), riya ile kirletilen amellerin, kıyamet gününde kişiyi büyük bir hüsrana sürükleyeceğini haber vermiştir. “Cömert desinler” diye infakta bulunanın ateşi, kendi serveti olacaktır. “Âlim desinler” diye ilim tahsil edenin ilmi onun azabı olacaktır. Hatta “Kahraman desinler” diye şehit olanın şehadeti de kabul görmeyecektir. Çünkü Allah rızasını bir tarafa bırakıp niyetini sadece gösterişe indirgeyenlerin amelinin Âlemlerin Rabbi nezdinde hiçbir kıymeti yoktur." mesajı verildi.

Üç aylar ne zaman başladı?

İslam dinine göre kutsal kabul edilen 3 ayların ilki olan Recep Ayı 28 Mart 2017 tarihinde başladı. Şaban ayı ise 27 Nisan 2017 tarihinde başlamıştı…

2017 resmi tatil günleri

Ekleme Tarihi: 18 May 2017 01:32