Yerel Güncelleme Tarihi: 6 Şub 2018 23:55

Antalya’da Tünektepe'ye 60 odalı otel yapılacak

Antalya’da bulunan Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinde bulunan Tünektepe’ye Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihale ile özel bir şirket tarafından 60 yataklı otel inşa edilecek.

Antalya’da Tünektepe'ye 60 odalı otel yapılacak

Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Sarısu-Tünektepe arasındaki teleferik işletmesi ile sahilde 1000 metrekarelik şezlong alanı, büfe ve gölgelik gibi kalemleri de içeren projenin ihalesi 2 Şubat’ta gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan açıklamada, Tünektepe projesiyle ilgili yapılan ihaleyi, 1 milyon 660 bin lira ile en yüksek teklifi Çağdan Mühendislik Müteahhitlik. San. ve Tic. A.Ş. ve ASKA Otomotiv ve Petrol Ürünleri Tic. A.Ş. iş ortaklığı verdi. İhalenin kesin sonucunun Belediye Encümeni’nin incelemesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in onayının ardından açıklanması bekleniyor.

MİLLİ PARKA DEV IŞIKLI KÜRE YERLEŞTİRİLECEK

Milli Park sınırında uygulamaya konulacak olan Tünektepe Projesi’nin yaklaşık maliyetinin 35 milyon 746 bin 422 lira olması bekleniyor. İhaleyi kazanan firma, inşaat süresi dahil olmak üzere otel, teleferik, plaj ve büfe gibi üniteleri 29 yıllığına işletme hakkına sahip olacak. Seyir terasları, cazibe merkezi ve yaşam alanı gibi detayları içeren proje kapsamında Tünektepe’ye bir de üç Akdeniz fokunun arasına yerleştirilen dev bir turuncu küre inşa edilecek. (Odatv)

Ekleme Tarihi: 6 Şub 2018 23:55